FETÖ'cülerin 2 bin 709 dosyasını gizlemişler

Güncelleme Tarihi:

FETÖcülerin 2 bin 709 dosyasını gizlemişler
Oluşturulma Tarihi: Eylül 16, 2016 23:17

DARBE girişimi sonrası Genelkurmay Başkanlığı’nda yapılan aramalarda ele geçirilen bir belgede, Fetullahçı Terör Örgütü’ne (FETÖ) mensup subayların, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) içerisinde nasıl korunduğu ortaya çıktı.

Haberin Devamı

Hürriyet’in ulaştığı ve soruşturma dosyasına giren belgede, TSK içerisinde FETÖ’cülerin temizlenmesi için harekete geçildiği, bu noktada aralarında kurmay albaylar, subaylar, amiral ve generallerin de bulunduğu 6 bin 484 TSK mensubu hakkında inceleme istendiği anlaşıldı. Bu kişilerden 4 bin 174 kişi hakkında olumlu rapor verildiği, 2 bin 709 FETÖ bağlantılı TSK mensubuna ilişkin dosyaların ise ‘cevap gelmeyen’ ve ‘inceleme devam ediyor’ denilerek gönderilmediği öne sürülüyor.

YAŞ’TAN ÖNCE İNCELEME
15 Temmuz darbe girişiminin ardından Terörle Mücadele (TEM) polisinin Genelkurmay Başkanlığı’nda yaptığı aramalarda, birçok dokümana el konuldu. Bu kapsamda ele geçirilen bir belge, FETÖ bağlantılı kişilerin TSK içerisinde nasıl korunduğunu gözler önüne serdi. Cumhuriyet Savcılığı tarafından yürütülen darbe soruşturması dosyasına da giren belgede, TSK içinde FETÖ ile bağlantılı olduğu iddia edilen, aralarında subay, amiral, generallerin de bulunduğu 6 bin 484 kişi için inceleme istendi. Ağustostaki Yüksek Askeri Şûra’da (YAŞ) terfi ve atamaları yakından ilgilendiren bu incelemenin TSK içindeki FETÖ bağlantılı kişileri tedirgin ettiği, bu nedenle dosya incelemesinin uzatılarak zaman kazanıldığı öne sürüldü.

TSK’DAKİ FETÖ’CÜLER KORUNMUŞ
Şubat 2016 tarihinde hazırlanan belgede, Genelkurmay Başkanlığı’nda 372, Kara Kuvvetleri Komutanlığı’nda 1703, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’nda 811, Hava Kuvvetleri Komutanlığı’nda 841, Jandarma Genel Komutanlığı’nda ise 2 bin 757 kişi olmak üzere 6 bin 484 kişi için inceleme istendi. Genelkurmay Personel ve İstihbarat Başkanlığı’nca yapılan incelemede söz konusu kişilerden 4 bin 174’ü hakkında FETÖ bağlantılı olmadığı raporu verildi. Yine FETÖ ile bağlantısı olduğu iddia edilen 2 bin 709 kişi hakkında ise ‘cevap gelmeyen’ ve ‘inceleme devam ediyor’ notu düşülerek, dosyaları gönderilmedi.

188 BAĞLANTI TESPİT EDİLDİ
Yapılan incelemede 188 TSK mensubunun Paralel Devlet Yapılanması (PDY), 4’ünün Hizbullah, 16’sının ise yıkıcı-bölücü örgütlerle bağlantılı olduğu da rapor edildi. FETÖ bağlantılı 188 kişinin, haklarında Cumhuriyet savcılıklarınca FETÖ’den soruşturma açılan kişiler olduğu da belirlendi.

BAKMADAN GEÇME!