FETÖ’cü değil denilen 48 general tutuklu

Güncelleme Tarihi:

FETÖ’cü değil denilen 48 general tutuklu
Oluşturulma Tarihi: Eylül 23, 2016 22:30

15 Temmuz darbe girişimi öncesinde Genelkurmay Başkanlığı’na 48 general hakkında FETÖ ile bağlantılı olduğu yönünde ihbar yapıldığı ortaya çıktı.

Haberin Devamı

‘FETÖ’yle ilişkili olmadıkları’ yönünde rapor hazırlanan 48 generalin darbe girişimi soruşturmasında tutuklandığı belirlendi. Darbe girişiminin ardından Terörle Mücadele (TEM) polisi, soruşturmada tutuklanan Genelkurmay Başkanlığı Personel Plan Yönetim Daire Başkanı Tuğgeneral Mehmet Partigöç’ün odasında FETÖ bağlantılı olduğu iddia edilen 48 generalle ilgili bilgilere ulaştı.

Belgelere göre, emekli Üsteğmen İ.Ö. ile emekli hava binbaşı G.Y., geçen mart ayında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na TSK içerisinde FETÖ ile bağlantılı generallerin isimlerini bildirdi. Savcılık, Genelkurmay Başkanlığı’ndan bu generallerle ilgili bilgi istedi. Belgeye göre, Genelkurmay Başkanlığı İstihbarat ve Personel Başkanlıkları’nca araştırma yapıldı ve “Çok hassas yaklaşıyoruz, 48 generalle ilgili hassas kaynak araştırması yapılmış, temiz ve işlem sonlandırılmıştır” denilerek, FETÖ ile bağlantılı olmadıkları rapor edildi.

Haberin Devamı

Aynı belgenin bir başka paragrafında ise “138 kişi hakkında hassas kaynak araştırması talebi, bunların 33’ü general. 83’ünün cevabı geldi, tamamı temiz, bunların 13’ü general” ifadelerine yer verildi. Belgenin sonuç bölümünde ise özetle “Bu tür iddialarla ilgili en hassas olduğumuz statü generallerdir. TSK içindeki PDY’yi (Paralel Devlet Yapılanması) olduğundan büyük göstermeye çalışan iddia ve gayretlerin farklı maksatları olabilir. Yanlış kararlar mücadelenin meşrutiyetine zarar verir” denildi.

FETÖ ile bağlantılı oldukları ihbarı yapılan 48 generalin 15 Temmuz darbe girişiminde aktif rol aldıkları, FETÖ / darbe girişimi soruşturmasında tutuklandıkları öğrenildi. Generaller arasında odasında belge ele geçirilen Partigöç’ün yanı sıra Genelkurmay Başkanlığı Personel Başkanı Korgeneral İlhan Talu da bulunuyor. Partigöç ve Talu ihbarları değerlendiren kurumların başındaki kişiler olarak biliniyor. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!