FETÖ çatı davasının savcısı kızakta

Güncelleme Tarihi:

FETÖ çatı davasının savcısı kızakta
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 04, 2017 21:09

Hâkimler Savcılar Kurulu (HSK) 780 hâkim ve savcıyı kapsayan adli yargı kararnamesini önceki gece yayımladı. Çoğu hâkim ve savcı atama haberini tatildeyken aldı. 15 Temmuz’dan önce ‘FETÖ çatı iddianamesi’ni hazırlayan ve siyasi iktidarın sorumluluğuna işaret eden Ankara başsavcı vekillerinden Necip Cem İşçimen, Yargıtay Savcılığı’na atandı.

Haberin Devamı

HSK’nın kararnamesine göre, Ankara Başsavcı Vekilleri Necip Cem İşçimen, Gürhan Aktaş, Mustafa Sağıroğlu, Mehtap Öğeç, Ahmet Berke, Zafer Ediş, İbrahim Halil Selçik, Zekai Yusuf Sarıbay ve Hakan Pektaş, tenzili rütbe ile Yargıtay Cumhuriyet Savcılığı’na atandı. Bu isimlerin çoğu Yargıda Birlik Platformu içinde, HSYK seçimlerinde cemaate karşı mücadele ediyordu.

Atamalarda en fazla dikkat çeken Necip Cem İşçimen oldu. 15 Temmuz öncesinde Anayasal Suçlar Bürosu’nun başına atanan İşçimen, hazırladığı FETÖ çatı iddianamesinde, TSK’yı ele geçiren cemaatin darbe yapabileceği uyarısında bulunmuş ve siyasi iktidarın sorumluluğuna işaret etmişti.

Hakan Pektaş ise FETÖ’nün memur ayağına ilişkin kritik soruşturmaları yürütüyordu.

Başbakanlık Başmüşaviri Birol Erdem’in eşi Gülümser Erdem’i tahliye eden Ankara Sulh Ceza Hâkimi Yunus Süer ise Çorum Hâkimliği’nde görevlendirildi.

Haberin Devamı

Adil Öksüz’ü sorgulayan savcı Cihan Ergün, Kırıkkale Cumhuriyet Savcılığı’na atandı.

15 Temmuz gecesi Marmaris’te Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a yönelik suikast girişimiyle ilgili iddianame hazırlayan Muğla Başsavcısı Necip Topuz da Yargıtay Savcılığı’na atandı.

Soma hâkimi gitti

Soma maden faciası davasına bakan Akhisar Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Aytaç Ballı İzmir Hâkimliği’ne atandı.

Manisa’da askerlerin zehirlenmesi soruşturmasını yürüten Akif Celalettin Şimşek Yargıtay Savcılığı’na gönderildi.

25 Aralık savcısı başsavcı oldu

İstanbul Başsavcıvekili İsmail Uçar, İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’na terfi etti. Uçar, Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu’nun başındaydı. Uçar, 25 Aralık soruşturmasında takipsizlik vermiş ve ardından bu soruşturmada usulsüzlük iddiasıyla iddianame düzenlemişti.

Sendika üyeleri

Yargıçlar Sendikası Başkanı Mustafa Karadağ’ı daha önce Ankara’dan Şanlıurfa’ya gönderen HSK, üyeler Ali Haydar Yücesoy, Nuh Hüseyin Köse, Tamer Akgökçe, Mustafa ve Sevgi Övüç, Ali Hacıibrahimoğlu, Aydan Büyükyıldız, Naciye Füsun Çağlar’ın görev yerini değiştirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!