Fethullah Hoca'nın Vakfı ‘din ve devlet’i tartışıyor

Güncelleme Tarihi:

Fethullah Hocanın Vakfı ‘din ve devlet’i tartışıyor
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 10, 1999 00:00

Haberin Devamı

Fethullah Gülen'e yakınlığıyla bilinen Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı, ilki büyük yankı uyandırıp, gürültü koparan ‘dinde yeni ufuk arayışlarını’ hedefleyen ‘‘Abant Platformu’’nun bu yıl ikincisini gerçekleştiriyor.

Yine Gülen'e yakınlığıyla tanınan Demokraside Birlik Vakfı, Hoşgörü Hareketi Derneği, Türkiye Din Eğitimi Vakfı ile Türk Dünyası Yazarlar ve Sanatçılar Vakfı'nın da desteğiyle gerçekleştirilen toplantı, Abant Palace Oteli'nde dün başladı. Yarın sona erecek toplantıda, ‘din-devlet’ ve ‘din-toplum ilişkileri’ gibi son dönemin en önemli gündem maddeleri bilim adamları, politikacılar ve yazarlar tarafından masaya yatırıldı. Toplantıda, ‘Akıl Vahiy ilişkileri’, ‘Din-devlet ilişkileri’ ve ‘Din-toplum ilişkileri’ konularında üç ayrı çalışma grubu oluşturuldu.

DSP MESAFE KOYDU Fethullah Gülen'le ilgili ortaya çıkan ve kamuoyunda büyük gürültü koparan iddialar toplantıya katılımı olumsuz yönde etkiledi. Geçen yıla oranla katılımın az olduğu toplantıya, DSP Afyon Milletvekili Gaffar Yakın'ın son anda katılmaktan vazgeçmesi de dikkat çekti. Toplantıya katılacağı açıklanan CHP eski Genel Sekreteri Ertuğrul Günay da gelmedi. Politikacılardan sadece FP Grup Başkan vekili Bülent Arınç ve DYP Genel Başkan Yardımcısı Rıza Akçalı toplantıya geldi.

Erdoğan'a, Savaş'ı öldürtmeye tahrikten dava

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin cezaevindeki eski başkanı Recep Tayyip Erdoğan hakkında Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Vural Savaş'ı öldürtmeye tahrik suçundan dava açıldı. Sanık Erdoğan ‘İşte Ordu İşte Komutan’ sloganlarıyla karşılandığı 27 Eylül 1998 günü Tuzla'da Kafkale Spor kompleksinin açılışında ‘Vural’ ismini ‘Vur’ ve ‘Al’ şeklinde ayırıp ‘‘Sizin isminiz Vural mı da size vurun, alın diyeyim. Sizin soyadınız Savaş mı da size savaşın diyeyim’’ sözleriyle müşteki Başsavcı Vural Savaş'ı topluluğa hedef gösterip öldürme suçuna aleni şekilde tahrik etmekle suçlandı. Olayla ilgili bir adet teyp kasetiyle 18 adet fotoğraf ve bir video kasetininİstanbul Ağır Ceza Mahkemesi'ne delil olarak sunulduğu davada Erdoğan'ın TCK 311 uyarınca 5 yıl hapsi istendi.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!