Fethiye’de deniz suyu seviyesi yükseldi

Güncelleme Tarihi:

Fethiye’de deniz suyu seviyesi yükseldi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 21, 2009 12:20

MUĞLA'nın Fethiye İlçesi'nde, son günlerdeki aşırı yağışlar ve fırtına nedeniyle deniz suyu seviyesinin 150 santimetre yükselmesi sonucu mazgallardan ilçe sokaklarına deniz suyu aktı. Deniz suyunun foseptikle karıştığını belirten ilçe halkı, tedirgin olduklarını söyledi.

Fethiye Limanı'nda dün akşam saatlerinde deniz suyu yükseldi. 150 santimetre yükselen deniz suyu bir ara liman taşının üstünü aşarak yürüyüş yoluna kadar geldi. Deniz suyunun seviyesinin yükselmesi sonucu tahliye borularından ilçe sokaklarına deniz suyu aktı. Denize, 50 metre uzaklıktaki Dispanser Sokak’taki mazgallardan fışkıran deniz suyunu görenler şaşırdıklarını belirtti. Kıyıda kayıkları bulunanlar ise kayıklarını, deniz suyunun yükselmesinden dolayı karaya çıkardı.

Dispanser Sokak'ta market işletmeciliği yapan Erbil Atakulu, “Mazgallardan deniz suyu çıkıyor. Hayretle izliyoruz. Sokaklar şu an deniz suyunun yanı sıra foseptikli. Şu anda da mikrop var ortalıkta” dedi.

20 yıldır Fethiye’de yaşayan Mihriban Söylemezoğlu ise, “İlk defa böyle bir olaya şahit oluyorum. Yağmur yağdığında su ve sel basmaları oluyordu. Ama deniz suyu basması da oldukça korkutucu bir durum” diye konuştu.

Meteoroloji yetkilileri ise, gece saatlerinde aşırı rüzgar nedeniyle deniz suyu seviyesinin yükselerek su basmalarına neden olduğunu, bölgeye yağan aşırı yağmurların da bu yükselmeyi tetiklediğini kaydetti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!