Festival devam ediyor

Güncelleme Tarihi:

Festival devam ediyor
Oluşturulma Tarihi: Nisan 16, 2002 09:21

Festival programı klasikten çağdaşa zengin bir yelpazede filmler sunmaya devam ediyor. Bugünün filmlerinden bazılarına biraz daha yakından bakalım.

Haberin Devamı

ÖLÜMCÜL DEVİR

Betty Blue adlı filmiyle sinemaseverlerin belleğinde kendine özgü bir yer edinen Fransız yönetmen Jean Jacques Beineix, Ölümcül Devir (Mortal Transfert) adlı filmiyle festivalde. Beineix'in altı yıllık bir aradan sonra çektiği ilk film olan Ölümcül Devir, yönetmenin gerçeküstücü sinemasına iyi bir örnek. Filmde olaylar, bir psikiyatr ile onu en zorlu hastası arasında gelişiyor. Doktor Durand'ın hastası Olga hem sıradışı cinsel arzularının esiridir hem de iflah olmaz bir kleptoman. Hastasından sıkılan Durand bir gün terapi sırasında Olga konuşurken uyur. Uyandığında Olga ölmüştür ve doktorun başına beklenmedik olaylar gelir. Duduklarınızda acı bir tebesümle izleyeceksiniz.

Ölümcül Devir / Beyoğlu Emek/ Saat: 13:30- 19:00

ANAM

Festivalin Bir Ülke Bir Sinema: Almanya bölümünde, yaşamını bu ülkede sürdüren bir genç Türk yönetmenin, Buket Alakuş'un filmi de var. Alakuş, Anam'da Almanya'da yaşayan Türkler arasındaki kuşak çatışmasını önplana çıkarıyor. Filmin kahramanı 71 yaşında bir Türk kadını olan Anam. Geleneklerine bağlı Anadolu kadını Anam Hamburg'ta temizlikçi olarak çalışır. Kendini ailesine adamıştır. Günün birinde oğlu Deniz'in bir uyuşturucu bağımlısı olduğunu öğrendiğinde dünyası yıkılır. Ama, sonra mücadele etmeye başlar. Filmin yönetmeni Buket Alakuş'un filmin Beyoğlu Beyoğlu Sineması'nda saat 16:00'daki gösterimine katılıp kısa bir sunum yapacağını da hatırlatalım.

Haberin Devamı

Anam/ Beyoğlu Beyoğlu/ Saat: 16:00

SEN BENİMSİN

Fransız sinema ustası Jacques Deray'ın imzasını taşıyan Sen Benimsin (La Piscine) kelimenin tam anlamıyla bir nostalji filmi. 1968 tarihli bu filmde gencecik Alain Delon ile bir dönemin gözde yıldızları Romy Schneider ve Jane Birkin'i birarada izlemek ayrı bir keyif.

Sen Benimsin/ Beyoğlu Atlas/ Saat: 13:30- 19:00

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!