Feshane yavaş yavaş canlanıyor

Güncelleme Tarihi:

Feshane yavaş yavaş canlanıyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 15, 1999 00:00

Haberin Devamı

Geleneksel el sanatları ürünleri satan mağazaların yer aldığı tarihi Feshane'de kiralar dolar üzerinden. Ramazan dolayısıyla binada faaliyetler arttı, ancak hala kiralanmamış dükkanlar var.

Ekim ayında açılan Feshane toplam 51 dükkanı olan iki çarşıdan oluşuyor. Henüz tüm dükkanların faaliyete geçmediği Feshane'de dükkan büyüklükleri 16-42 metrekare arasında değişiyor. Her iki çarşıda da boş olan dükkanlar çarşının dokusuna uygun şekilde kiraya veriliyor. Feshane'de kiralar 600 dolardan başlayıp 2 bin 400 dolara kadar çıkıyor.

El Sanatları Çarşısı sokaklardan oluşuyor. İkinci çarşı Kahveli Çarşı'nın dükkanları ise bir avlu etrafında sıralanıyor. Tüm dükkanlarda ısıtma, havalandırma, soğutma ve 24 saat güvenlik hizmeti var. Her dükkana da iki araçlık otopark alanı tahsis edilmiş. Ulaşım otobüs ve motorların yanı sıra İETT otobüsleri ve şehir hatları vapurlarıyla da sağlanıyor.

Feshane çarşısının sakinleri henüz her şeyin yeni olduğunu, insanların daha burayı tanımadığını, ama yine de seçkin bir müşteri kitlesine sahip olduklarını söylüyorlar. Mağaza sahiplerine göre çarşı biraz da meraklısına hitap ediyor.

Ayrıca tarihi bir berber dükkanı, geleneksel bir Türk kahvesi ve sahaf bulunuyor. Çarşının içinde sürekli şerbetçi, turşucu, niyetçi, macuncu, helvacı, ayakkabı boyacısının gezmesi planlanıyor.

Çarşılar dışında 3 bin kişilik, 3 bin 700 metrekare kullanım alanlı, daha çok fuar, kongre ve konser için uygun olan II. Mahmut Salonu, 300 kişilik, 370 metrekare kullanım alanlı Sadabad Salonu, 8 bin metrekare kullanım alanlı Havuzlu Bahçe de yer alıyor.

Normal zamanlarda 180 kişinin görev yaptığı Feshane'de Ramazan ayı içinde 250 kişi görev yapıyor. Güvenliği 60 personel tarafından sağlanan Feshane'nin 1500 araçlık otoparkı bulunuyor. Otopark giriş ücreti 1 milyon lira. Merkez hergün saat 10.00-22.00 saatleri arasında açık.

Oditoryum işletiyor

Oditoryum AŞ 1998'de Sinan Bilsel ve iki ortağı tarafından kuruldu. Şirketin amacı turistik tesisleri, restoran, kongre, fuar ve alışveriş merkezleri işletmek veya danışmanlık hizmeti vermek. Şirket Feshane binasını tüm hakları ile Büyükşehir Belediyesi'nden 10 yıllığına kiraladı. Ayrıca Emek Kongre AŞ ile İzmir Efes Kongre Merkezi'ni işletiyor. Maslak'taki Darüşşafaka Çetin Berkmen Sosyal Tesisleri ile işletme sayısını 3'e çıkardı. Oditoryum AŞ şu ana kadar işletmesini üstlendiği bu iki tesise 2 milyon dolar yatırım yaptı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!