Ferhat’ını bekliyor

Güncelleme Tarihi:

Ferhat’ını bekliyor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 21, 2010 00:00

Yasemin Sarışın, 16’sında resmi nikâh yapılmadan evlendirildi. 17’sinde oğlu Ferhat’ı dünyaya getirdi.

Haberin Devamı

Ancak, aile içi geçimsizlik iddiasıyla eşinin akrabaları tarafından kapının önüne konuldu, çocuğu elinden alındı. Yasemin Sarışın, hukuk savaşını kazanmasına rağmen oğlu Ferhat Aras’a kavuşamıyor.

YASEMİN Sarışın, 16 yaşında okulun en iyi öğrencisiyken annesi tarafından okuldan alınıp akrabaları Ahmet Ercan (24) ile resmi nikâh kıyılmadan evlendirildi. Yasemin Sarışın 17 yaşındayken Ferhat Aras’ı doğurdu. Ancak aile içinde yaşanan geçimsizlik sonucu genç anne, kocası ve ailesi tarafından evden kovuldu. Yasemin Sarışın’ın kayınvalidesi Şerife ve kayınpederi Hacı Mustafa Ercan, “Çocuğun annesi kaçtı, biz bakıyoruz, velayeti bize verilsin” diyerek aile mahkemesine dava açtılar. Dava dilekçelerinde de annenin adresini yanlış bildirdiler. Ankara 4’üncü Aile Mahkemesi adrese yapılan bildirimlere karşın anne Yasemin Sarışın’a ulaşamayınca, 5 yaşındaki Ferhat Aras’ın velayetini Şerife ve Hacı Mustafa Ercan’a verdi.

Yargıtay’ın verdiği karar

Çocuğunun velayetinin kayınvalide ve kayınpederine verildiğini öğrenen Yasemin Sarışın, avukatı Temel Eken aracılığıyla temyize başvurdu. Yargıtay 2’nci Hukuk Dairesi, bildirimlerin yanlış adrese yapıldığı, ayrıca “ailenin çocuğa bakıyor olması velayeti gerektirmez” gerekçesiyle kararı bozdu.
Gelişmeler üzerine Yasemin Sarışın, avukatı aracılığıyla bu kez Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunarak çocuğunun zorla elinden alındığını öne sürdü ve kendisine teslim edilmesini istedi. Cumhuriyet Savcısı İsa Kaya, kayınvalide Şerife Ercan ve kayınpeder Hacı Mustafa Ercan hakkında, “Çocuğun kaçırılması ve alıkonulması” suçlamasıyla 1 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açtı. Savcı iddianamesinde, çocuğun anneye teslim edilmesini isterken, buna hukuk mahkemesinin karar vermesi gerektiğini belirtti, annenin yeni bir dava açması gerekliliğine işaret etti.

Çocuğuma kavuşamıyorum

Başlattığı hukuk mücadelesinin ilk aşamasını kazanmasına rağmen çocuğuna bir türlü kavuşamayan Yasemin Sarışın, “Bu nasıl adalet sistemi? Savcı mahkemeye, mahkeme savcıya yönlendiriyor. Elimde bir yargı kararı var, ama bir türlü çocuğuma kavuşamıyorum. Madem ben haksızım, savcılık neden çocuk kaçırma davası açtı, neden benim çocuğum savcılık tarafından bana teslim edilmiyor?” diyerek tepkisini dile getirdi.
“4 yıldır çocuğunu hiç göremediğini” belirten Yasemin Sarışın, “Çocuk yaşta evlendirildim, neyin ne olduğunu anlamadan çocuğumu elimden
aldılar, yargı beni haklı çıkardı ama çocuğum ortada yok” dedi.

Fotoğrafıyla hasret gideriyor

Haberin Devamı

Yasemin Sarışın, elinden alınan biricik oğlu Ferhat Aras’a kavuşacağı günü sabırsızlıkla bekliyor. Oğlu için özenle hazırladığı odada, onun oynayacağı oyuncakları bile hazır eden Yasemin Sarışın, ana-oğul birlikte geçirecekleri  günlerin hayalini kuruyor, fotoğraflarına bakarak yılların hasretini gidermeye çalışıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!