Ferhat Gerçek, karar garip

Güncelleme Tarihi:

Ferhat Gerçek, karar garip
Oluşturulma Tarihi: Aralık 20, 2013 11:57

Yenibosna’da 7 Ekim 2007’de Yürüyüş Dergisi satarken sırtından vurularak felç olan 23 yaşındaki Ferhat Gerçek’in davasından şok bir karar çıktı. Ferhat Gerçek’e polise direnme suçundan 3.5 yıl hapis cezası veren mahkeme, 7 polise olası kastla yaralama suçundan 2.5 yıl hapis cezası verdi.

Haberin Devamı

Ferhat Gerçek, karar garip
Ferhat Gerçek, 7 Ekim 2007’de henüz 17 yaşındaydı. Arkadaşlarıyla birlikte Yenibosna’da Yürüyüş Dergisi satıyordu. Polisler engellemeye çalıştı. Daha sonra arbede çıktı. Ferhat kaçarken sırtından tek kurşunla vuruldu. Hastaneye kaldırıldığında artık omurilik felçlisiydi. Bir daha asla ayağa kalkamadı. Ancak asıl rezalet bundan sonraydı.

VURANA 10.5, VURULANA 15 YIL HAPİS İSTEDİLER
Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı o gün orada bulunan polisler Cengiz Çalış, Yavuz Özer, Aydın Özdere, Hasan Bayraktar, Emre Taşkın, Can Koçbülbül ve Muzaffer Üna’a görevi kötüye kullantan 10,5 yıl, Ferhat Gerçek’e ve yanındaki iki arkadaşına ise görevi yaptırmamak için direnme suçundan 15 yıl hapis cezası istemiyle dava açtı.

Haberin Devamı

TİŞÖRT VE MERMİ ÇEKİRDEĞİ KAYBOLDU
Ferhat Gerçek’i kimin vurduğununun belirlenmesi için en önemli iki delil esrarengiz şekilde yok oldu. Ferhat’ın gömleği olay günü, sırtından çıkartılan mermi çekirdeği ise dosyanın Adli Tıp-Adliye arasında gidip gelmesi sırasında kayboldu. Bu gelişmeler üzerine Ferhat Gerçek’in duruşmalarını Uluslararası Af Örgütü’nden bir temsilci de takip etmeye başladı.

FERHAT’A DAHA FAZLA CEZA
Bakırköy 9 Asliye Ceza Mahkemesi davayı önceki gün karara bağladı. Ferhat Gerçek’e polise direnme suçundan 3.5 yıl hapis veren mahkeme, silahı ateşleyen polisi bulamadığı için 7 polise de 2.5’er yıl hapis cezası verdi.

Tesadüfün böylesi: Ferhat, Engin, Taylan
Ferhat Gerçek polis tarafından vurularak felç kaldıktan sonra sattığı Yürüyüş Dergisi’nin kapak haberi oldu. Dergiyi bu kez Engin Ceber satıyordu. Sarıyer’de polis dergi satanlara bir kez daha müdahale etti. Engin Ceber gözaltına alındı. Götürüldüğü karakolda ve Metris Cezaevi’nde gördüğü işkence sonucu hayatını kaybetti. Hem Engin’in hem de Ferhat’ın duruşmalarını Çağdaş Hukukçular Derneği’nden avukatlar, özellikle de Taylan Tanay takip ediyordu. Taylan Tanay da DHKP/C operasyonu kapsamında gözaltına alınarak tutuklandı.

Haberin Devamı

Ferhat Gerçek, karar garip

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!