Fenerbahçe iki günde yüzde 14 çakıldı, 266 milyon dolar eridi

Güncelleme Tarihi:

Fenerbahçe iki günde yüzde 14 çakıldı, 266 milyon dolar eridi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 11, 2008 00:00

2 milyar dolarlık piyasa değerini aşarak dünyanın en değerli futbol kulübü durumuna gelen Fenerbahçe, bu unvanını sadece 1 gün koruyabildi. Önceki gün başlayan satış dalgasının devam etmesiyle birlikte hisselerdeki iki günlük kayıp yüzde 14’e ulaştı. Piyasa değeri ise 266 milyon dolar eriyerek, 1 milyar 762 milyon dolara geriledi.

FENERBAHÇE, ’dünyanın en değerli futbol kulübü’ ünvanını sadece 1 gün koruyabildi. 2 gün önce piyasa değeri 2 milyar doları aşan Fenerbahçe hisseleri son iki günde yüzde 14 değer kaybetti. Böylece Fenerbahçe’nin piyasa değeri de 266 milyon dolar azalarak 1 milyar 762 milyon dolara indi. Yılbaşından itibaren borsada soluksuz yükselişini sürdüren Fenerbahçe Futbol Yatırımları 2 milyar doların üzerinde bir değere ulaşmasının ardından son iki gündür açıklanamayan satışlarla en değerli şirketler arasından silineceğe benziyor.

Yüzde 25 artmıştı

Geçen haftayı 80 YTL’den tamamlayan ve haftaya yükselişle damgasını vuran hisseler yüzde 10 değer kazanmıştı. Haftanın ikinci gününde de hızlı yükselişle 100 YTL’ye çıkan hisseler böylece sadece iki günde yüzde 25 değer kazanmış ve birçok sanayi holding ve finans kurumunu geride bırakarak borsanın piyasa değeri açısından en değerli şirketleri arasında yer almıştı.

Önceki gün satışa geçti

Ancak bu sevinç önceki gün yerini satışlara bıraktı. Hisse senetleri önceki gün ilk seansta 113 YTL ile tarihi zirvesini test ettikten sonra birden satışlar başladı. 100 YTL’nin altına gerileyen hisse senetleri yüzde 5 değer kaybederek 95 YTL’den kapandı. Dün güne sakin başlangıç yapan ve 96 YTL düzeyinden ilk seansı tamamlayan Fenerbahçe hisseleri ikinci seansta yeniden satışla sarsıldı. Gelen satışlarla hisse senedi taban oldu. Tahtada satış için bekleyen yatırımcılarla birlikte hisse senedi 86 YTL’den yüzde 9.47 oranında değer kaybıyla kapanış yaptı. Böylece ikinci günde yaşanan satışla birlikte hisse senedindeki değer kaybı yüzde 14’e ulaştı.

Sığ hisse dalgalanıyor

Yüzde 15’i halka açık olan Fenerbahçe hisselerinde bin lotluk satışın bile dalgalanmaya neden olduğuna dikkat çeken piyasa uzmanları "Hisse oldukça sığ. Fenerbahçe’nin yüzde 9.94 hissesi Alman bankacılık devi Deutsche Bank da görünüyor. Hisselerde ayrıca Galatasaray’la büyük problemler yaşayan İngiliz QVT Fonu’nun da önemli bir payı bulunuyor. Öte yandan yapılan analizlerde Fenerbahçe’nin fiyat değerlemesi 40 YTL olarak görülüyor. Ancak hisse senedi bunun çok üzerinde primli hareket ediyor" yorumunu yaptı. Ayrıca kár amaçlı olarak değerlendirilen satışların devam edebileceğine dikkat çekiliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!