Fenerbahçe-Honved maçı şüpheli

Güncelleme Tarihi:

Fenerbahçe-Honved maçı şüpheli
Oluşturulma Tarihi: Kasım 25, 2009 16:28

5-1 biten Fenerbahçe-Honved maçının manipüle edildiği şüphesi bulunurken, şüpheli takımlar arasında Honved, Tirana, Vlaznia, Dinaburg, Lubjliana 'nın olduğu bildirildi.

Haberin Devamı

5-1 biten Fenerbahçe-Honved maçının manüple edildiği şüphesi bulunurken, şüpheli takımlar arasında Honved, Tirana, Vlaznia, Dinaburg, Lubjliana 'nın olduğu bildirildi. Şüpheli karşılaşmalar arasında ise Fenerbahçe-Honved maçı da bulunuyor. UEFA'nın belirlediği maçlar şöyle:

21.07.2009 Stabak IF-KP Tirana

16.07.2009 Bnei Yehouda Tel Aviv FC - FC Dinaburg

23.07.2009 FC Dinaburg- Bnei Yehouda Tel Aviv

23.07.2009 Vlaznia - Rapid Wien

16.07.2009 Rapid Wien- Vlaznia

16.08.2009 NK İB Lubjiana - Melterg Donetks

30.07.2009 Fenerbahçe-Budapeşte Honved

Öte yandan UEFA bahis manipülasyonu soruşturması konusundaki toplantısının ardından 7  maddelik deklarasyon yayınladı.
İsviçre'nin Nyon şehrindeki UEFA merkezinde, Türkiye'nin yanı sıra  Avusturya, Belçika, Bosna Hersek, Hırvatistan, Almanya, Macaristan, Slovenya ve  İsviçre futbol federasyonlarının yetkililerinin de katıldığı toplantının ardından  yayınlanan 7 maddelik deklarasyon şöyle:

1- UEFA ve 9 federasyon, spor otoritelerinin soruşturma gücünü aşan bir  organize suçla karşı karşıyadır. UEFA ve federasyonlar, devlet otoritelerine,  sporun yararına olan kararlı hareketlerinden dolayı müteşekkirdirler.

2- UEFA ve 9 federasyon, kendi yargı alanlarındaki kulüpler ve bireylerle  ilgili bilgi almak için her ülkedeki yetkili otoritelerle temasa geçecektir.

3- Toplantıya katılan 9 futbol federasyonu adına UEFA resmen, Bochum kamu  savcılığının açtığı davadaki bütün dava dosyasına erişme izni isteyecektir.  Yetkili otoritelere göre dava dosyasına ulaşma imkanı verilmesi birkaç hafta  sürebilir.

4- Dava dosyası elde edilene kadar, Bochum davasında söz konusu olan maç  bağlama ilgili basında çıkan her şey sadece spekülasyondur ve kesin değildir. Bu  spekülasyonlara dayalı olarak kulüp ve kişilerle ilgili olarak şu aşamada hiçbir  yorum yapılamaz.

5- UEFA ve 9 federasyon, her türlü yolsuzluk, rüşvet ya da maç bağlama  gibi şeylerle ilgili olabilecek olayları bildirmek isteyen bütün oyuncu ve  yetkilileri, ilgili futbol otoritesine ya da UEFA'ya bilgi vermeye çağırıyor.

6- UEFA ve 9 ulusal federasyon, kendi sorumlukları çerçevesinde sert  önlemler almaktan kaçınmayacaklardır ve UEFA gerektiği her zaman da gerekli  yardımları yapacak ve koordinasyonu sağlayacaktır.

7- UEFA ve 9 federasyon, futbolu tehdit eden bu kötü hareketleri  tamamiyle ortadan kaldırmaya kesinlikle kararlıdırlar. Bu kötü hareketin bir  oyuncu, bir yetkili ya da başka bir kişiden gelmesi karşısında herhangi bir  ayrımcılık yapılmayacaktır.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!