Fenerbahçe hatıra altınının hatırı kaldı

Güncelleme Tarihi:

Fenerbahçe hatıra altınının hatırı kaldı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 28, 2002 01:55

Emlakbank'ta yaşanan usülsüzlüklere Fenerbahçe'nin de adı karıştı. Kulübün satılmayan hatıra altınlarına bankanın ödeme yaptığı ortaya çıktı.

Başbakanlık Yüksek Denetleme Kurulu'nun (YDK), kredi usulsüzlüklerine ilişkin skandallarla çalkalanan Emlakbank raporuna, Fenerbahçe'nin de adı karıştı. Rapora göre, Fenerbahçe'nin ‘‘Hatıra Altını’’ satışında da usulsüzlük yapıldı ve satılmayan altınların parası kulübe ödendi.

YİNE EMLAKBANK

Başbakanlık Teftiş Kurulu, bu olay nedeniyle banka yönetimi hakkında soruşturma başlatırken, YDK da satılmayan altınların kulübe iade edilip, ödenen paranın da faiziyle birlikte geri alınmasını istedi.

YDK raporunda, ‘‘Satılamayan altın bedellerinin bankaca karşılanmasının, anılan kulübün finansmanına yönelik bir uygulama olduğu anlaşılmıştır’’ denildi.

Fenerbahçe'nin de adının karıştığı skandal, YDK'nın Meclis'e gönderdiği ‘‘Emlakbank Raporu’’nda şöyle geçti:

...10 gram ağırlığındaki 22 ayar 1000 adet ‘‘Fenerbahçe Hatıra Altını'nın iz bedeli ile kayıtlı olduğu ve bu altınların bir kısmının tanesi 320 Alman Markı karşılığı Türk Lirası'na üçüncü şahıslara fiili satışlarının yapıldığı, bir kısmının ise fiilen satılmayıp şubelerde bekletilmesine rağmen bedellerinin bankaca karşılanarak adı geçen kulübün hesaplarına intikal ettirildiği anlaşılmıştır.

...Fenerbahçe Spor Kulübü hesaplarına intikal ettirilen altınların ilgili kulübe iade edilerek karşılığında ödenen bedelin faiziyle birlikte istirdatının sağlanması ve bankanın genel müdürü hakkında soruşturma yapılması teklif edilmiş, bu hususta Başbakanlık Teftiş Kurulu tarafından da bir soruşturma başlatılmıştır. Ancak, soruşturmanın sonuçları bu güne kadar YDK'ya intikal etmediğinden, geçmiş yıl raporlarında yer alan temennilerin bu yıl da yinelenmesi cihetine gidilmiştir. Zarar dikkate alınarak bu konuda açılmış bulunan inceleme ve soruşturmaların sonuçlandırılması temenni olunur.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!