Fenerbahçe

Güncelleme Tarihi:

Fenerbahçe
Oluşturulma Tarihi: Şubat 03, 2007 21:02

Genelkurmay Başkanlığı'nın Atatürk'ün 125'inci doğum yıldönümü için hazırladığı Geçmişten Günümüze Türkiye Cumhuriyeti adlı kitapçıktaki bir tarih spor dünyasını karıştırdı. Kitapçıktaki 6 Kasım tarihli sayfada şu ibare yer aldı: FB:6- GS:0

Haberin Devamı

Bu ibarenin ortaya çıkması üzerine 'taraftar dünyası' karıştı.

Dün geç saatlerde sorulan soru şu oldu: "Fenerbançe'nin Galatarasay'ı 6-0 yenmesinin Atatürk'ün 125'inci doğum yıldönümüyle ne ilgisi var?"

İşte bu soru üzerine değişik görüşler ortaya çıktı.

Bir görüş su: "FB'li olan Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt'a yağcılıktır."

Diğer görüş Büyükanıt Paşa'nın bundan haberi yoktur. Mutlaka gereğini yapar.

Bir başka görüş ise şöyle gelişti: Atatürt FB taraftarıydı. O yüzden öyle bir skora yer verildi.

Bütün bu görüşler üzerine çok çeşitli yorumlar yapılıyor. Örneğin Beşiktaşlılar 'Atatürk Fenerbahçeli değil Beşiktaşlı'ydı diyor.

Şimdi soru şu: Genelkurmay Karargahı ne yapacak?

Bu yorumlar üzerine geç saatlerde oluşan sonuç ise şu: Fenerbahçe'nin Galatasaray'ı 6-0 yenmesinin Atatürk'ün 125'ini doğum yıldönümüyle bir ilgisi yoktur.

Haberin Devamı

Merakla beklenen Genelkurmay Karargahı'nın ne yapacağı.

Kulislerdeki bir başka soru da şu: "Acaba internet ortamında hackerler bir FB-GS rekabeti yaratmak için Genelkurmay'ın sitesine girip bir operasyon mu yaptılar."

KULİSLERDEKİ YORUMLAR

Kulislerde dolaşan bir başka soru da şu: Bir önceki Genelkurmay Başkanı Hilmi Özkök Beşiktalıydı. BÖyle bir kitapçık neden o dönemde hazırlanmadı. Bu sorudan şu anlaşılıyor ki: Bu bir kıyak.

İŞTE ORTALIĞI KARIŞTIRAN TAKVİM YAPRAĞI

Geçmiten Günümüze Türkiye Cumhuriyeti adlı kitapçıkta Cumhuriyet tarihinin önemli olaylarına yer veriliyor. Hicri takvim yerine Miladi takvimin kullanılmasına ilişkinm değişilik 26 Aralık 1925'te yapıldı. Ancak Genelkurmay'ın kitapçığında bu tarih yerine 6 Kasım 2002 tarihini gösteren takvim yaprağı konuldu. Altına da 6 Kasım 2002 tarihinde oynanan FB -GS maçının skoru yazdı. Bu da ortalığı karıştırdı.

TARİHE GEÇEN MAÇ

Unutulmayan maç 6 Kasım 2002'de Şükrü Saraçoğlu Stadı'nda oynandı. Tarihi maçta Fenerbahçe ezeli rakibi Galatasaray'ı tarihinin en farklı skoruyla 6-0 mağlup etti.
Maçın gollerini 9'uncu dakikada Tuncay 37'nci dakikada Ortega, 68 ve 74'üncü dakikalarda Serhat, 78'inci dakikada Ceyhun ve 86'ncı dakikada Ümit attı.

Haberin Devamı

Bu skor iki takım taraftarları arasında çeşitli tartışmalara ve esprilere yol açtı. 6-0'lık skoru konu alan tişörtler bastırıldı, şakalar üretildi.

FB TARAFTARI KOMUTANLAR

Genelkurmay Karargahı'nda Fenerbahçe taraftarı olan tek kişi Büyükanıt Paşa değil. Kara Kuvvetleri Komutanı İlker Başbuğ, Deniz Kuvvetleri Komutanı Yener Karahanoğlu, Hava Kuvvetleri Komutanı Faruk Cömert, Genelkurmay İkinci Başkanı Ergin Saygun da koyu birer Fenerbahçe taraftarı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!