FEMEN Paris'te temsilcilik açıyor

Güncelleme Tarihi:

FEMEN Pariste temsilcilik açıyor
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 20, 2012 14:04

Ukraynalı ünlü kadın protestocu grubu FEMEN dünyaya açılıyor. Daha önce Türkiye de dahil birçok ülkede protestolar düzenleyen grup ilk dış temsilciliğini Fransa’da açıyor.

Haberin Devamı

/images/100/0x0/55eaffa4f018fbb8f8a45e39
FEMEN’in kurucularından İnna Şevçenko, Almanya’nın Bild gazetesine yaptığı açıklamada, başkent Paris’te kurulacak büronun genç aktivistler için bir nevi eğitim kampı olacağını belirterek, “Burası yaptığımız işlerle ilgilenen ve katkı sağlamak isteyen kadınlar için bir merkez” dedi.

 

FEMEN'İN PARİS'TEKİ PROTESTOLARINDAN KARELER

 

Şevçenko, Paris’teki temsilciliğe gelen katılımcılara kendilerini polisten nasıl koruyacaklarını gibi önemli konularda eğitimler verileceğini ifade etti.

 

Haberin Devamı

ÇIPLAK KADIN GÖRMEK İSTEYEN BİZE BAKMASIN

Şevçenko, geçmişte seks turizmi, seçim yolsuzlukları ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna Devlet Başkanı Viktor Yanukoviç ile İtalya eski Başbakanı Silvio Berlusconi gibi siyasetçilere karşı protestolar düzenleyen FEMEN’in asıl olayının çıplaklık olmadığını da belirtti.

 

“İnternet çıplak kadınlarla dolu. Meme görmek isteyen bizi beklemesin” diyen Şevçenko, dört yıl önce FEMEN’i kurduklarında dünyanın kadınların söylediklerini duymaya hazır olmadıklarını gördüklerini ve kimsenin göz ardı edemeyeceği gerçeklere bu yolla dikkat çekmek istediklerini belirtti.

 

FEMEN'CİLER EN SON EURO 2012 AÇILIŞINI SALLADI / FOTO GALERİ

 

Ukrayna’nın hapisteki eski Devlet Başkanı Yuliya Timoşenko için neden protesto düzenlemediklerini de anlatan Şevçenko, “Çünkü o hiçbir zaman kadınlara faydalı bir şey yapmadı. Erkek gibi siyaset yapıyordu. Yanukoviç’ten tek farkı etek giymesiydi” dedi.

 

FEMEN ÜYELERİ TÜRKİYE'YE DE GELMİŞTİ / FOTO GALERİ

 

Haberin Devamı

RUSYA'DA PUTİN KARŞITLARINA FEMEN'DEN DESTEK / FOTO GALERİ

 

BERLUSCONI'NİN İSTİFASINI BÖYLE KUTLADILAR / FOTO GALERİ

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!