Felçli Kore gazisine kar maskeli soygun

Güncelleme Tarihi:

Felçli Kore gazisine kar maskeli soygun
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 12, 2011 14:07

Muğla'nın Bodrum ilçesinde kısmi felçli Kore gazisinin evine kar maskesi takarak silahla giren kişiler, gaziyi ve bakıcısını bağladıktan sonra evde bulunan 90 bin lira, kredi ve banka kartları ile madalyasını çaldı.

Haberin Devamı

Alınan bilgiye göre bir süre önce geçirdiği bypass ameliyatları sonucu kısmi felç geçiren Kore gazisi 80 yaşındaki Kaya Kök, Bodrum'un Ortakent Yahşi beldesindeki bir tatil sitesine yerleşti. Burada bakıcısı ile kalan Kök'ün evine 04.00 sıralarında kar maskeli ve eldivenli kişi ya da kişiler silahla girdi.

Evin penceresinden girdikten sonra silah tehdidiyle Kök'ün ellerini ve ayaklarını iple, ağzını da bez parçasıyla bağlayan kişiler, bakıcısı Fatma Çet'i de domuz bağı yöntemiyle bağladıktan sonra evin banyosuna kilitledi. Şüpheliler evde Kök'e ait bir çantanın içinde bulunan ve matbaacılık yaptığı dönemdeki birikimi olan 90 bin lira, kredi ve banka kartları ile gazi madalyasını alarak evden kaçtı.

Bir süre sonra ağzındaki bezi güçlükle çıkartan Kök, bağırarak yardım istedi. Yaklaşık bir saat sonra Kök'ün bağırma sesini duyan komşuları durumu site görevlilerine bildirdi. Site görevlileri kısa sürede eve gelerek Kök ve Çet'i kurtardı.

Kaya Kök, yaptığı açıklamada, olay sırasında çok korktuğunu söyledi. Şüphelilerden birinin kendisine silah doğrulttuğunu anlatan Kök, “Silahın kuru sıkı olup olmadığına baktım. 14'lü bir tabanca olduğunu anladım. Sesimi kestim. Olaydan sonra ağzımdan bez parçasını çıkardım. Defalarca yardım istedim. Bütün gücümle bağırdım. Sonra komşularım site yöneticilerine haber verdi. Gelip beni ve Fatma hanımı kurtardılar. Bu olayda en çok üzüldüğüm gazi madalyamın çalınmış olması” dedi.

Kök ve Çet'i çözerek kurtaran site görevlisi Kemal Ercan, komşuların haber vermesi üzerine eve geldiğini anlattı. Eve geldiğinde önce Kök'ü gördüğünü belirten Ercan, “Evin içi karanlıktı. İnleme sesleri geliyordu. Önce Kaya beyi gördüm; elleri ve ayakları bağlıydı. Önce onu çözdüm. Daha sonra Kaya beyin isteği üzerine evin diğer bölümlerine baktım ve Fatma hanımı banyoda kilitli halde buldum. Domuz bağı yöntemiyle bağlanmıştı. Onu çözdüm. Daha sonra jandarma ekipleri olay yerine gelerek inceleme yaptı” diye konuştu.

Bu arada Bodrum İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerinin olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlattığı bildirildi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!