Felç gerçek ceza garip

Güncelleme Tarihi:

Felç gerçek ceza garip
Oluşturulma Tarihi: Aralık 21, 2013 02:39

Ferhat Gerçek, vurulduğu gün olan 7 Ekim 2007’de, henüz 17 yaşındaydı. Arkadaşlarıyla Yenibosna’da Yürüyüş Dergisi satıyordu.

Haberin Devamı

Polisler engellemeye çalıştı. Arbedede Ferhat sırtından tek kurşunla vuruldu. Hastaneye kaldırıldığında omurilik felçlisiydi. Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı, polisler Cengiz Çalış, Yavuz Özer, Aydın Özdere, Hasan Bayraktar, Emre Taşkın, Can Koçbülbül ve Muzaffer Üna’a görevi kötüye kullanmaktan 10.5 yıl, Gerçek ve yanındaki iki arkadaşına ise görevi yaptırmamak için direnme suçundan 15 yıl hapis cezası istemiyle dava açtı. Bakırköy 9’uncu Asliye Ceza Mahkemesi’nde dün görülen davanın karar duruşmasında, baba Fehmi Gerçek polislerin en ağır şekilde cezalandırılmasını istedi.

FERHAT’A 4 CEZA

Mahkeme, mağdur sanık Ferhat Gerçek’i ‘Kamu görevlisine hakaret’ suçundan 11 ay 20 gün, ‘Kamu malına zarar vermek’ suçundan 10 ay, ‘Görevi yaptırmamak için direnmek’ suçundan 6 ay 20 gün, ‘Toplantı ve Gösteri yürüyüşleri yasasına muhalefet’ suçundan 1 yıl 3 ay olmak üzere toplam 3 yıl 6 ay 40 gün hapse çarptırdı. Mahkeme, olay günü Gerçek’in yanında bulunan arkadaşları Hasan Küçükoğlu, Bülent Kemal Yıldırım, Mustafa Kaya ve Ersin Kip hakkında da aynı suçlardan 3’er yıl 6’şar ay hapis cezası vererek duruşmayı erteledi.

Haberin Devamı

POLİSLERE İYİ HAL

Mahkeme, tutuksuz sanık 7 polis memuru hakkında, Ferhat Gerçek’in hayatını tehlikeye sokacak şekilde kasten yaralama suçundan 6’şar yıl cezaya mahkûm etti. Mahkeme suçun olası kastla işlendiği gerekçesiyle cezayı yarı oranında azaltarak 3’er yıla, iyi halden de 2’şer yıl 6’şar aya indirdi. Mahkeme cezayı ertelemedi. Yargıtay, mahkemenin verdiği kararı onarsa 7 polis memuru hapse girip meslekten men edilecek.

Ferhat Engin Taylan

FERHAT Gerçek polis tarafından vurularak felç kaldıktan sonra sattığı Yürüyüş Dergisi’nin kapak haberi oldu. Dergiyi bu kez Engin Ceber satıyordu. Sarıyer’de polis dergi satanlara yine müdahale etti. Ceber gözaltına alındı. Götürüldüğü karakolda ve Metris Cezaevi’nde gördüğü işkence sonucu hayatını kaybetti. Hem Engin’in hem de Ferhat’ın duruşmalarını Çağdaş Hukukçular Derneği’nden avukatlar, özellikle de Taylan Tanay takip ediyordu. Taylan Tanay da DHKP/C operasyonu kapsamında tutuklandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!