Felaketi pas geçti

Güncelleme Tarihi:

Felaketi pas geçti
Oluşturulma Tarihi: Mart 26, 1999 00:00

Haberin Devamı

İstanbul Havayolları'nın Paris-Basel-İstanbul seferini yapan Boeing 737-400 tipi uçağının 164 yolcusu dün İstanbul üzerinde 25 dakika süreyle ecel teri döktü. Sağ iniş takımı açılmayan uçak gövde üzerine inmeye hazırlanırken son anda iniş takımının açılması olası bir faciayı önledi.

486 IL sefer sayılı uçak, İstanbul üzerinde yakıt bitirirken, Atatürk Havalimanı'nda da hummalı bir çalışma başladı. DHMİ(Devlet Hava Meydanları İşletmesi) itfaiyesi, derhal Marmara Denizi'nden Sefaköy'e doğru uzanan 36-18 numaralı pisti bin 500'üncü metresinden itibaren köpükle kapladı. Bu arada İstanbul'daki hastaneler de alarma geçirildi. Ayrıca Atatürk Havalimanı'na 50 ambülans sevkedildi.

Hazırlıklar tamamlanınca Kaptan pilot Asil Kaya, kuleye ‘‘gövde üzerine iniyorum’’ diyerek piste yaklaşmaya başladı. Bu arada yolcuların ayakkabıları, gözlükleri ve üzerlerindeki tüm kesici ve delici eşyalar, uçağın hostesleri Müge Demirarslan, Arzu Sürücü, Vildan Akgül ile Güzin Bilgi nezaretinde çıkartıldı. Uçak köpük kaplı piste yaklaştığı sırada hala iniş takımını açmaya çalışan ikinci pilot Mehmet Zeki Bıyık, bir anda panoda tekerleklerin açılıp kilitlendiğini gösteren işareti gördü. Pisti pas geçemeyecek kadar alçalmış uçak kulenin şaşkın bakışları arasında köpük kaplı piste sağ salim tekerlek koydu.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!