Fehriye'ye tahliye savcıdan döndü

Güncelleme Tarihi:

Fehriyeye tahliye savcıdan döndü
Oluşturulma Tarihi: Şubat 16, 2000 00:00

Haberin Devamı

BELÇİKA'nın Bruges Mahkemesi, Sabancı Holding Yönetim Kurul üyesi Özdemir Sabancı'nın katil zanlılarından Fehriye Erdal'ın ‘şartlı tahliye’sine karar verdi. Ancak buna Bruges Savcısı'nın itiraz etmesi üzerine Erdal'ın tutukluluk halinin sürdürülmesi kararlaştırıldı.

Mahkeme yarın, Erdal'ın Türkiye'ye iade kararına yaptığı itirazı ele alacak. Ayın 25'inde ise mahkemenin bugünkü kararına itirazını görüşülecek.

Fehriye Erdal ile yasadışı DHKP-C örgütü üyeleri Musa Asaoğlu ve Hasan Saz'ın tutukluluk süresinin uzatılması konusunu ele alan Belçika'nın Bruges Mahkemesi, sanıkların koşullu olarak serbest bırakılmalarını öngören bir karar aldı. Ancak mahkeme savcılığa dün TSİ ile 17.00'ye kadar itiraz süresi tanıdı.

Mahkeme, 26 Eylül'den beri tutuklu bulunan Erdal ve arkadaşları için 100 bin frank, (yaklaşık 1,7 milyar lira) kefalet, Belçika'da bir ikamet ve her çağrılışlarında polis veya jandarmaya gitmeleri şartını getirdi. Ancak Erdal ve arkadaşlarının ‘şartlı tahliyesi’, savcı tarafından engellendi. Savcı dün mahkemeye yazılı bir itiraz dilekçesi sundu ve tahliye edilmelerini önledi.

Erdal'ın, İspanyol terör örgütü ETA militanlarını da savunması nedeniyle Belçika'da ünlenen avukatı Paul Bekaert, müvekkilinin 3 ayrı dosyası ile ilgilendiğini söyledi. Erdal'ın, ayrıca Türkiye'ye iade dosyası ve Belçika'dan siyasi sığınma talebi bulunduğunu söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!