Federal Almanya Yüksek Mahkeme Başkanı İstanbul'da

Güncelleme Tarihi:

Federal Almanya Yüksek Mahkeme Başkanı İstanbulda
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 03, 2006 16:22

Yargıtay Başkanı Osman Arslan'ın resmi davetlisi olarak Türkiye'de bulunan Federal Almanya Yüksek Mahkeme Başkanı Günter Hirsch, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Aykut Cengiz Engin'i ziyaret etti.

Haberin Devamı

Başsavcı Engin, Hirsch ve beraberindeki heyeti, İstanbul Adalet Sarayı'nın kapısında karşıladı.

Hirsch ve beraberindeki heyetin Yargıtay Başkanı'nın davetlisi olarak Türkiye'ye geldiklerini, birkaç gündür Ankara'da resmi temaslarda bulunduklarını anımsatan Başsavcı Engin, “İstanbul'a da gezi amacıyla teşrif ettiler. Bu kapsamda bizim de ziyaretimize geldiler” dedi.

Basın mensuplarının temasları hakkındaki sorularını yanıtlayan Hirsch, Ankara'da bulundukları sırada Adalet Bakanı Cemil Çiçek, Anayasa Mahkemesi Başkanı Tülay Tuğcu, Danıştay Başkan Vekili Tansel Çölaşan ve Yargıtay Başkanı Osman Arslan ile görüştüklerini kaydetti.

Hem hukuk, hem de yargı alanlarında her iki ülkeyi de ilgilendiren ortak konular olduğunu belirten Hirsch, “Bu görüşmelerimiz çok ilginç oldu. Çünkü ortak konuların çok farklı açılardan ele alınması ve değiş-tokuş yapılması bizim için önemliydi” dedi.

Hirsch ve beraberindeki heyet, yaklaşık 1.5 saat Başsavcı Engin ile görüştükten sonra İstanbul Adalet Sarayı'ndan ayrıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!