Fedakar anne, derisiyle oğluna derman oldu

Güncelleme Tarihi:

Fedakar anne, derisiyle oğluna derman oldu
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 02, 2009 19:15

DENİZLİ'de görevli olduğu apartmanın kaloriferini tinerle yakmak isterken meydana gelen patlamada, vücudunun yüzde 60'ı yanan 30 yaşındaki Kemal Eski'yi, 70 yaşındaki annesi Hafize Eski'den alınan deri hayata döndürdü.

Denizli Devlet Hastanesi Yanık Ünitesi'nde 4 aydan bu yana tedavi gören 2 çocuk babası Kemal Eski'nin yaşaması için bir başkasından alınan derinin nakledilmesi gerekiyordu. Anne Hafize Eski, oğluyla birlikte ameliyat masasına yatarak, iki ayrı operasyonla kol, bacak ve sırtından deri alınmasını kabul etti. Plastik Cerrahi Uzmanı Dr. Mehmet Çilengir ve ekibi tarafından gerçekleştirilen operasyonlarla anneden alınan deriler Mehmet Eski'ye nakledildi ve apartman görevlisinin hayata dönmesi sağlandı. 4 ay süren yaşam mücadelesinden sonra annesinden alınan derilerle yaşama dönen ve taburcu edilen Mehmet Eski, fedakar annesine ve doktorlara teşekkür ederek sağlığına kavuşmanın mutluluğunu yaşadığını söyledi.

Operasyonları gerçekleştiren Plastik Cerrahi Uzmanı Dr. Mehmet Çilengir, “Hastamızın hayati tehlikeyi atlatması annesinden transfer ettiğimiz deri nakil operasyonları sayesinde oldu. Çünkü hastamızın geniş yanıkları olması nedeniyle otogreft dediğimiz hastanın kendisinden alınarak yapılan ameliyatları kısıtlıyordu. Anneden alınan deriler 30- 40 gün içinde hastanın vücudu tarafından reddedilerek atılsa da geçici olarak deri işlevini görmüş ve bize hastanın deri grefti alınan bölgelerinin iyileşmesi süreci daha rahat geçirilerek zaman kazandırmış ve hastanın yanık olmayan bölgelerinden tekrar tekrar deri nakli yapılmasını sağlamıştır” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!