FBI Başkanı PKK’yı konuştu

Güncelleme Tarihi:

FBI Başkanı PKK’yı konuştu
Oluşturulma Tarihi: Kasım 19, 2009 00:00

ABD Federal Soruşturma Bürosu Başkanı Robert S. Mueller dün Ankara’da Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Adalet Bakanı Sadullah Ergin ve Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kağan Köksal ile görüştü.

Mueller önce Başbakanlık’ta Çiçek ile görüştü. Görüşme yaklaşık bir saat sürdü. Görüşmede, PKK ile yapılan mücadele ve demokratik açılımla ilgili konuların ele alındığı öğrenildi. Daha sonra Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kaan Köksal ile Mueller’in görüşmesine Emniyet Terör Daire Başkanı Yüksel Babal, İstihbarat Daire Başkanı Namal’ın yanı sıra ABD Büyükelçiliği’nden görevliler de katıldı. 45 dakika süren görüşmenin başlangıcında Köksal, Mueller’e, PKK yöneticileri Murat Karayılan, Ali Rıza Altun ve Zübeyir Aydar’ın ABD yönetimince uyuşturucu kaçakçısı ilan edilmesinden duyulan memnuniyeti anlattı. Mueller’in, Adalet Bakanı Sadullah Ergin ile görüşmesine ABD’nin Ankara Büyükelçisi James Jeffrey de katıldı. Basına kapalı görüşme 50 dakika sürdü. Müller, MİT Müsteşarı Emre Taner ile de görüştü.

Ortak koruma

? FBI Başkanı Robert Mueller, dün sabah 11.00’de özel uçağı ile Ankara’ya gelerek önce ABD’nin Ankara Büyükelçiliği’nde yetkililerle görüştü. Daha sonra Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kağan Köksal ile resmi görüşme yapan Mueller, 15.30’da Emniyet Genel Müdürlüğü Dikmen Yerleşkesine geldi. Mueller için ziyaret ettiği her yerde yoğun güvenlik önlemleri alındı. Güvenlik çemberinde Türk Emniyet güçlerinin yanı sıra FBI ajanları da görev yaptı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!