Fazilet'te dünür krizi

Güncelleme Tarihi:

Fazilette dünür krizi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 22, 1998 00:00

Haberin Devamı

Fazilemüdahale ettiği iddiaları FP'yi karıştırdı. Ankara'daki örgüt sorunları nedeniyle FP Teşkilat Başkanı İrfan Gündüz'ün istifanın eşiğine geldiği öne sürülürken, Çelik iddiaları yalanladı. FP kulislerini karıştıran iddialara göre, Çelik, Genel Merkez yönetiminin Ankara'nın il ve ilçe örgütlerine yaptığı bazı atamalara müdahale ederek görevden alınmalarını sağladı. FP'nin kuruluşunun üzerinden 8 ay geçmesine rağmen, Ankara'da henüz bir çok ilçe örgütünün oluşturulamaması, Çelik'in bu müdahalesine bağlanırken, bu durumun Ankara milletvekilleri başta olmak üzere örgütte büyük tepki doğurduğu belirtildi. FP kulislerinde, bu nedenle Ankara'da sadece il başkanlığına Yusuf Selim Aras'ın atamasının yapılabildiği de öne sürüldü.

Teşkilattan sorumlu Genel Başkan Yardımcısı İrfan Gündüz'ün konuyu Kutan'a ilettiği, ancak Kutan'ın dünürüyle ilgili bu olayda suskun kalmayı yeğlediği de iddia edildi. Ankara milletvekileri, Genel Merkez yönetiminden, hemen müdahale ederek sorunu çözmelerini isterlerken, Çelik, bu iddiaları yalanladı ve bir, ikisinin dışında örgütlerin oluşturulduğunu söyledi.

Çelik, FP içinde Kutan'ın yanısıra kapatılan RP'nin yasaklı lideri Necmettin Erbakan'a yakınlığıyla da tanınıyor. Çelik, RP döneminde, Mehmet Tellioğlu ekibine karşı kongrede kaybetmesine karşın, Erbakan tarafından Ankara İl Başkanlığına getirilmişti. Çelik, FP'nin kuruluşunda da etkin bir rol oynamış ve eşi Nurten Çelik'le birlikte GİK üyesi olmuştu.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!