Fazilet usulü Murphy Kanunları

Güncelleme Tarihi:

Fazilet usulü Murphy Kanunları
Oluşturulma Tarihi: Ekim 26, 1998 00:00

Haberin Devamı

‘En sağlam zincir, en çürük halkası kadar sağlamdır’, sözünü düstur edinen Fazilet Partisi, ‘‘Murphy Kanunları’’na benzer kanunlar hazırladı. Alanya'daki seçime hazırlık toplantısında partililere iletilen kanunlar arasında ilginç sözler dikkat çekiyor.

FP seçimlerde uygulanmak üzere, ünlü ‘Murphy Kanunları’na benzer, ‘Fazilet Kanunları’ oluşturdu. Alanya'da yapılan seçime hazırlık toplantısında örgüt yöneticilerine iletilen ‘Fazilet Kanunları’ arasında, ‘En sağlam zincir, en çürük halkası kadar sağlamdır’ sözü dikkat çekti. FP'nin ağır toplarından Oğuzhan Asiltürk ve Seçim Karahgah Başkanı Mustafa Baş, örgüt yöneticilerine, ‘Kavgacı değil barışcı, itici değil çekici uzlaşıcı olun, giyiminize, kuşamınıza, söz ve davranışlarınıza dikkat edin’ uyarısında bulunurken, dağıtılan kitapçıkta da propoganda amacıyla meyhanelerle düğün, nikah ve cenazelere gidilmesi istendi. İşte fazilet kanunları:

- En sağlam zincir, en çürük halkası kadar sağlamdır.

- Engelleri yollarınızı tıkayan şeyler olarak görmeyin. Onları size uçmayı öğretecek fırsatlar olarak görün.

- İnsan değiştirmek istiyorsanız, çevresini ve şartlarını değiştirin.

- İnsanlar her biri ayrı ses çıkartan enstrümanlara benzerler. Lider, orkestra şefi gibi bu topluluktan gürültü değil melodi çıkartan kişidir.

- Kelimeler cama benzer, görmeye yardım etmedikleri zaman görüşe engel olurlar.

- Kendini yönetirsen, dünyayı yönetecek gücü bulabilirsin.

- Kaybetmemek için zaaflarınızı, kazanmak için gücünüzü bilin.

- Hatalarımız, kaybolan çabalar değildir. Onlar başarıya giden yolda işaret direkleridir.

- İki şey akıl hafifliğine delalet eder; söyleyecek yerde susmak, susacak yerde söylemek.

Yoğurdular, yediler

FP'liler Alanya'da seçime hazırlık toplantısı yaptıkları turistik otelde çiğ köfte partisi verdiler. Şanlıurfa Milletvekili Zülfikar İzol ile Diyarbakırlı işadamı Bahri İleri'nin yoğurduğu çiğköfteyi milletvekilleri ve örgüt yöneticileri iştahla yediler. Genel Başkan Recai Kutan, midesine dokunduğu gerekçesiyle çiğkötfe yemezken, çiğköfteyi yoğuran İzol, ‘‘Çiğköfteyi yoğurmaya muhalefette başladık, iktidarda devam edeceğiz’’ esprisini yaptı.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!