Fazilet, Sincan'da rövanş peşinde

Güncelleme Tarihi:

Fazilet, Sincanda rövanş peşinde
Oluşturulma Tarihi: Mart 18, 1999 00:00

Haberin Devamı

Simsiysh çarşaflar içinde iki kadın. Değil saçları, burunları, ağızları bile kapalı. Sadece gözleri açık. Onlar ele veriyor yaşlarını. Biri genç, diğeri yaşlı. Belli ki, biri anne, diğeri kızı...

‘‘Sincan'da seçimi hangi parti kazanır?’’

Sokakta bir erkek gazeteciyle karşılaşmaktan huzursuzlar. ‘‘Allah bilir’’ dedi anne. ‘‘Yine Fazilet kazanabilir mi?’’ Bu kez kızı fısıldadı: ‘‘İnşallah.’’ Hızla uzaklaştılar...

Az ötede uzanan ekmek kuyruğunda bekleşen insanlar da seçim sözünü duyunca yüzlerini buruşturdular. Yanıtların tümü, diğerinin benzeriydi:

- Allah'ın dediği olacak.

- Hak, doğruya yardım eder.

- Allah bilir.

Evet, burası Sincan. Başkent Ankara'nın ünlü ilçesi. RP'li Belediye Başkanı Bekir Yıldız'ın görevden alınmasının ve tank paletlerinin asfalt yolları arşınlamasının üzerinden iki yıl geçmiş. Ama derinlere kazınan izler hálá silinmemiş. Kimi ürkekleşmiş, kimi daha da katılaşmış...

GÖNÜL VE AYAKKABI KÖSELESİ

‘‘O gün ben de oradaydım’’ dedi genç adam. Yıldız'ı savunuyordu:

‘‘Bir şey demedi. Bir iki kelimeyle Türkiye'nin yıkılacak hali yok ya!’’

Eski model, station tipi, yerli bir arabası vardı. İçi, plastik, ucuz oyuncaklarla doluydu. Açık bagaj kapağına balonlar, toplar asmış; müşteri bekliyordu. Adını söylemekten kaçınmadı; ‘İsmail Sümer’. Sincan'da seçimi Fazilet'in kazanacağına emindi. ‘‘Bu seçim bir rövanş’’ derken, gözleri parıldıyordu!

Kütükçüoğlu Merkez Camii'nin önündeki yaşlı adam, daha katıydı. ‘‘Bu gönül meselesi; ayakkabı köselesi değil. Tankla topla değişmez.’’ 61 yaşındaydı Yakup Eriş. Heyecanlıydı. Seçimlerden söz ederken, dereleri tepeleri türkü söyleyerek aşarcasına coşkuluydu. Sözünü hiç sakınmıyordu. Fazilet yönetimi de bundan payını alıyordu:

‘‘Faziletliler pısırık insanlar. Neden korkuyorlar?’’

Oradan geçmekte olanlar da toplandı. Sohbet, ‘‘Sokak forumu’’ halini aldı. İlginç görüşler çıkıyordu aradan. ‘‘Ben şimdiye kadar ANAP, CHP, DYP'ye oy verdim’’ diyen Ahmet Raif de bunlardan biriydi:

‘‘Şimdi Fazilet'i deneyeceğim. Sincan'da o kazanacak.’’

İkindi namazından yeni çıkanlardan biri, karşı çıktı:

‘‘Fazilet eski oyunu alamaz, geriledi.’’

Bu görüşe katılanlar oldu. ‘‘Ecevit de doğru yolu buluyor. Onun oyu artıyor.’’ Tartışma bu noktaya kayıyordu ki, Davut Hayırlı adlı ihtiyar, elindeki bastonu salladı:

‘‘Fazilet birinci oldu da ne oldu? Bu sefer MHP birinci olacak!’’

MHP CİDDİ ASILIYOR

Söylediğinde doğruluk payı az değildi. MHP, geçen seçimde ikinci parti olmuştu. MHP'lilerin bu seçime de asıldıkları, sokaklarda dalgalanan bayraklardan belliydi. Sincan'da FP ile bayrak yarışına çıkan tek parti MHP'ydi. Onu BBP, DYP ve diğer partiler izliyordu. ANAP'ın sarı bayrakları ise dalgalanmak bir yana, yerleri süpürüyordu! Çünkü gizli bir el, bayrakları taşıyan ipleri koparmıştı!



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!