Fayton Çetesi adliyeye böyle götürüldü

Güncelleme Tarihi:

Fayton Çetesi adliyeye böyle götürüldü
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 15, 2017 21:05

İstanbul’un atları ile ünlü Adalar ilçesinde çökertilen “fayton çetesi” ile ilgili yürütülen soruşturmada şüphelilerden 6'sı tutuklandı; 9'u ise adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı. Tutuklanan isimler arasında Laçinler grubunun lideri olmakla suçlanan Yalçın A. da yer aldı.

Haberin Devamı

Adalar Cumhuriyet Başsavcılığı'nda görevli iki savcının koordinesinde yürütülen soruşturmada gözaltına alınan 15 kişi dün sabah adliyeye sevk edildi.  Yalçın A.'nın iki oğlunun da aralarında bulunduğu 15 şüpheliyle ilgili iddialar arasında 'Yağma' , 'Tehdit' , 'Şantaj' , 'Tefecilik' suçlamaları yer aldı.45 kişinin müşteki olarak ifadelerinin alındığı soruşturma kapsamında; şüpheliler dün sabah adliyeye sevk edildi. İfadeleri alınan şüphelilerden 6'sı tutuklandı; 9'u ise adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı. Aralarında Yalçın A.'nın da olduğu 6 isim Maltepe Cezaevine gönderildi. 

ADLİYEYE SEVK ADADA YANKI UYANDIRDI

Şüphelilerin karakoldan savcılığa götürülmeleri Büyükada’da büyük yankı uyandırdı. 30 yılı aşkın bir süreden beri Büyükadalılar’ın kâbusu olmakla suçlanan şüpheliler ilçe içerisinde otomobil olmadığı için karakoldan adliye binasına tek sıra halinde elleri arkadan kelepçeli şekilde yürüyerek götürüldü. Yaklaşık 1.5 kilometrelik yolu önce Yalçın A. arkalarında ise oğulları ile diğer şüphelilerin oluşturduğu kuyruk Büyükada’da ilginç bir görüntü oluşturdu. Karakoldan adliye binasına yürüyerek götürülen Laçinler grubunun üyeleri teşhir edildi. Hem Y.A.'nın kendisi hem de birinci derecede yakınlarının Türkiye genelinde bulunan menkul ve gayrimenkullerine tedbir konuldu.  

Haberin Devamı

GAYRİMENKULLERİNE TEDBİR

Soruşturma kapsamında, şüphelilerin ev ve işyerlerinde yapılan aramalarda 1 milyon 414 bin TL'lik çek, 21 farklı isim adına düzenlenmiş senetler ve 19 ev, 15 tarla ile 6 dükkana ait tapu kayıtları tespit edildi. Operasyonların ardından 45 müşteki ifade verdi ve şikayetçi oldu.

FAYTONLARA DA KÖŞKE DE TEDBİR

Yalçın A.'nın 22 foytonuna el kondu.  Grubun, borçlarını ödeyemeyen kişilerden zorla aldıkları 45 kadar gayrimenkul için de tedbir kararı aldırıldı. Tedbir kararı aldırılan gayrimenkuller arasında Yalçın A.'nın yaşadığı 6 milyon liralık köşk de bulunuyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!