Fatma Şahin: Güçlü aile zayıf kadın demek değildir

Güncelleme Tarihi:

Fatma Şahin: Güçlü aile zayıf kadın demek değildir
Oluşturulma Tarihi: Ekim 12, 2011 22:39

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, bakanlık olarak, güçlü aileyi önemsediklerini, güçlü ailenin zayıf kadın anlamına gelmediğini söyledi.

Haberin Devamı

Şahin, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Kurbanbaba Sosyal Tesisleri bünyesinde açılan “Mutlu Anne Merkezi ve Anaokulu” açılışını yaptı, Şahinbey Belediyesi tarafından açılan Evlilik Okulu'nda eğitimlerini tamamlayan 951 kişiye sertifika verilmesi dolayısıyla düzenlenen törene katıldı.Şahin, programlardaki konuşmasında, halkın kendilerine olan güvenini boşa çıkarmamak için Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatları doğrultusunda gece-gündüz demeden azimle çalıştıklarını belirtti.

Daha başarılı bir Türkiye, daha başarılı bir Gaziantep için azimle ve inançla yollarına devam ettiklerini ifade eden Şahin, göç sorununa değindi.Göçü tek başlarına yönetemeyeceklerini, göçü yönetebilmek için el ve güç birliğiyle mücadele etmek gerektiğini ifade eden Şahin, bu konuda yerel yönetimlerle büyük görev düştüğünü vurguladı.

Haberin Devamı

“Makamları ayaklarımızın altına alıyoruz”

Bakan Şahin, halkın hizmetkarı olarak görevlerine devam edeceklerini belirterek, “Makamları ayaklarımızın altına alıyoruz ve bu makamları yalnızca nefisle, hırsla değil, sadece insana hizmet etmek, sizlere hesap vermek ve her şeyden önemlisi öbür dünyada da Allah'a hesap vermekte kullanacağımıza sizlere söz veriyorum” diye konuştu.

Diyanet İşleri Başkanının dediği gibi mutlu bir evliliğin bu dünyanın cenneti olduğunu, evlilik kurumunun çok önemli olduğunun insanların yaşantısında görüldüğünü dile getiren Şahin, şöyle devam etti:“Bir araba kullanmak için dahi günlerce aylarca kurs görüyoruz, direksiyon eğitimi alıyoruz. Evlilik kurumu dediğiniz araba kullanmaktan daha kolay veya daha önemsiz bir şey değil. Aile içi iletişimi artırmak, çocuklar arasında iletişimi artırmanın biraz da eğitimle alakalı olduğuna inanıyorum. Bu tür evlilik okullarının evliliğin daha kolay yürümesini sağladığını düşünüyorum.

Bakanlık olarak, güçlü aileyi önemsiyoruz. Güçlü aile zayıf kadın demek değildir. Güçlü aile demek, güçlü kadın, güçlü çocuk ve güçlü erkek ve hepsinin kendi içinde mutlu ve huzurlu olduğu bir aile ortamı, sıcak ve gönülden bir ortam demektir. Bunu sağlayabildiğimiz zaman bu toplumu daha sağlam temellere oturtabiliriz. Bize düşen görev, toplumun talebinin gereğini yapmak. Biz bakanlık olarak tüm bürokratlarımızla birlikte bu konuda ciddi bir pilot çalışma ortaya
koymak için ciddi çalışmalarımız var. Bakanlık olarak bu çalışmayı tüm Türkiye'ye yaymak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Evlilik okulunun hayata
geçirilmesinde emeği geçen başta belediye başkanımıza ve diğer tüm yetkililere teşekkür ediyor ve darısı diğer bekarların başına diyorum.”

Haberin Devamı

Konuşmaların ardından “Mutlu Anne Merkezi ve Anaokulu” hizmete açıldı, Evlilik Okulu'nda eğitimlerini tamamlayan 951 kişiye sertifikaları verildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!