Fatih'te 30 kilo altını çaldılar

Güncelleme Tarihi:

Fatihte 30 kilo altını çaldılar
Oluşturulma Tarihi: Haziran 25, 2013 10:03

FATİH’te bir altın işleme atölyesine giren 4 kişi, çelik kasadan 30 kilogram altın çalarak kayıplara karıştı.

Pazar gecesi saat 04.00 sıralarında, Fatih Cağaloğlu Hamam Sokak üzerindeki Yavuz İş hanının beşinci katındaki bir altın işleme atölyesinde gerçekleşti. İş hanının çatı katındaki penceresinden binaya giren 4 kişi, alarm ve güvenlik kamerası sistemlerini devre dışı bıraktı ve çelik kapıyı kıran atölyeye girdi. Hırsızlar altınların bulunduğu kasayı açamayınca kasaları spiral taşlama makineleri ile kesmeye çalıştılar. Hırsızlar uzun süren çalışmanın sonunda kasayı açarak, 30 kilo altını alıp kayıplara karıştı.

PİYASA DEĞERİ 2,5 MİLYON

Atölye sahibi Eşref Şahin olayla ilgili olarak, "Hırsızlar alarmı ve güvenlik kamerası sisteminin kablolarını keserek devre dışı bırakmışlar. İş yerine girdikten sonra saatlerce çelik kasaları açmaya çalışmışlar. Çelik kasaları spiral taşlama makineleri ile kesmişler. Yaklaşık 15 saat boyunca sadece bizim kasayla uğraşmışlar. Kasanın içinde 30 kilo altın vardı. Hepsini almışlar. Bu altının piyasa değeri şu anda 2 buçuk milyon lira ediyor. Bizim çelik kasamız son sistem bir kasadır. Matkapla veya başka bir keski ile açılaması mümkün değil. Şahıslar sanırım bunu biliyor olacaklar ki spiral taşlama makineleri kullanmışlar. Şahıslar çıkarken güvenlik kamerası kayıtlarını yapan cihazı da götürmüşler" dedi.

Polis ekiplerihırsızları yakalamak için geniş çaplı araştırma başlattı. Hırsızların iş hanına girmek için kullandığı pencere tamir edildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!