Fatih’in Almanya seferi

Güncelleme Tarihi:

Fatih’in Almanya seferi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 21, 2012 00:00

İstanbul’un fethini konu alan “Fetih 1453” filmi için Almanya’da gala yapıldı. Film ekibi, Köln’deki galada büyük ilgiyle karşılandı.

Haberin Devamı

FETİH 1453'ÜN ALMANYA ZAFERİ (FOTO-GALERİ)

FARUK Aksoy’un yapımcılığını ve yönetmenliğini üstlendiği “Fetih 1453” filminin Avrupa galası geçtiğimiz gün Almanya’nın Köln kentinde düzenlendi. Galaya Avrupalı Türkler yoğun ilgi gösterdi. 17 milyon dolarlık bütçesi olduğu söylenen “Fetih 1453”ün ekibi, galanın yapıldığı Köln Cinedom Sineması’nda filmi sinemaseverlerle birlikte izledi. Tezahürat ve alkışlarla karşılanan ekip, gösterimin ardından seyircilere hitaben kısa birer konuşma da yaptı.

FİLMİ ELEŞTİREN YUNAN RADİKALLER

Gösterimin ardından basın toplantı düzenleyen Faruk Aksoy, filmin çekimlerinin üç yıl sürdüğünü ve bunun dünya standartlarının da üzerinde sayılabileceğini belirterek bazı Yunanlar’ın filme getirdiği eleştirilere ilişkin soruyu şöyle cevapladı: “Ben sağduyulu Yunanlar’ın bu tür tepkiler içinde olduğunu düşünmedim. Radikaller ise bu tarz tepkiler verirler. Bir de tarihte büyük bir yenilgiye uğradıkları savaşın filmini seyretmek istememelerini anlayışla karşılamak lazım.”

DAHA ŞİMDİDEN REKOR KIRDIK

Avrupa’daki seyirciyi olağanüstü bulduğunu belirten Aksoy, sözlerine şöyle devam etti: “Avrupa’nın rekoru biliyorsunuz daha önce benim yaptığım ‘Recep İvedik 2’ filmindeydi. ‘Fetih 1453’ün perşembeden bu yana izleyici rakamları, o filmin çok üstünde. Olağanüstü bir ilgi var. Türkiye’de de cumartesi itibariyle izleyici sayısı 1 milyona ulaşmış durumda.”

Haberin Devamı

Gişeyi de fethetti

16 Şubat Perşembe günü saat 14.53’te vizyona giren “Fetih 1453”, izlenme rekoru kırdı. 850 salonda gösterilen film, dört günde 1 milyon 400 bin 253 kişi tarafından izlendi. Yine Faruk Aksoy’un yapımcılığını üstlendiği “Recep İvedik 2”yi ilk üç günde 1 milyon 209 bin kişi izlemiş, yapım bu rakamla “İlk hafta sonunda en çok izlenen film” unvanını almıştı.

                                

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!