Fatih Çekirge’ye yılın haberi ödülü

Güncelleme Tarihi:

Fatih Çekirge’ye yılın haberi ödülü
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 24, 2007 00:59

Milliyet Gazetesi’nin Abdi İpekçi anısına düzenlediği 2006 Milliyet Yılın Gazetecilik Ödülü’nü, haber dalında Hürriyet Gazetesi Yazarı Fatih Çekirge aldı.

Milliyet 57. yaşını kutladı

Fatih Çekirge’ye yılın haberi ödülü
Milliyet Gazetesi’nin 57’nci kuruluş yıldönümü önceki gün görkemli bir törenle kutladı.

Doğan Medya Center’da düzenlenen kuruluş yıldönümü törenine DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar, İstanbul Valisi Muammer Güler, Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Aykut Cengiz Engin, Doğan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Doğan, TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ, ATO Başkanı Sinan Aygün, Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Orhan Erinç’in de aralarında bulunduğu siyaset ve basın dünyasından çok sayıda davetli katıldı.

Milliyet’in 57’nci yıl pastasını, konuklar ve çalışanlarla birlikte Doğan Gazetecilik İcra Kurulu Başkanı Hanzade Doğan Boyner kesti. Gecede konuşan Doğan Gazetecilik İcra Kurulu Başkanı Hanzade Doğan Boyner, "57’nci yılı kutlarken de geçtiğimiz bir yılda yaptığımız haberleri gözden geçirdik. Haberleri gözden geçirirken bir kez daha Milliyet’in bu ülke için önemini içimde hissettim. ’Acaba Milliyet olmasaydı nasıl bir Türkiye olurdu?’ diye düşündüm. Herhelde birçok soygun sümen altı edilir, laiklik aleyhtarı eylemler halka duyurulamaz, mafya yargı ilişkileri gün yüzüne çıkamazdı" dedi. Milliyet’e 40, 30, 25, 20 ve 10 yıldır hizmet veren personele de plaketlerin verildi. Gazetede 40’ıncı yılını dolduran Hasan Pulur, Galip Muzaffer Bal ve Nihat Geven’e hediye ve plaketlerini Doğan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Doğan’ın elinden aldı.

Çekirge, 26 Şubat 2006’da Hürriyet’te yayımlanan ’Ceylan Otel’de Ajanlar Savaşı’ başlıklı haberiyle ödüle hak kazanmıştı. Milliyet Gazetesi’nin 57. Kuruluş yıldönümü dolayısiyle Doğan Medya Center’da önceki akşam düzenlenen törende, Fatih Çekirge’ye ödülü, Seçiciler Kurulu Üyesi ve Marmara Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Melda Cinman Şimşek tarafından verildi. Ödüle layık görüldüğü için çok gururlu olduğunu belirten Fatih Çekirge şunları söyledi: "Yıllar önce İzmir’de Pasaport denilen limanın önündeki kahvede bir hayal kurardık. Geceyarısı gazeteyi matbaadan alır ’Haberimiz çıktı mı?’ diye oturur başında beklerdik. Şu anda bana bu ödülü veren bazı üyeler o zaman heyecanla yaptığımız haberleri sabahlara kadar beklediğimiz kişiler. Onlara çok teşekkür ediyorum çok mutlu oldum" dedi. Fotoğraf dalında Yılın Gazetecilik Ödülü ise Başbakan Tayyip Erdoğan’ın makam aracından balyozla çıkarılmasını görüntüleyen fotoğrafıyla Milliyet Foto Muhabiri Serdar Özsoy aldı. Milliyet yazarı Örsan Öymen anısına düzenlenen Yılın İnceleme Ödülü’ne "Türkiye İçin Nasıl Bir Sağlık Reformu" başlıklı çalışmasıyla Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Kayıhan Pala layık görüldü.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!