'Fast food' Suriye'ye de girdi

Güncelleme Tarihi:

Fast food Suriyeye de girdi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 23, 2006 16:22

Amerikan Kentucky Fried Chicken (KFC) Suriye'de açılan ilk Amerikan “fast-food” lokantası oldu.

KFC'nin bu ülkedeki temsilcisi, Halep kentindeki Sheraton otelini inşa eden ve Suriye'ye önemli yatırımlar yapan Kuveytli işadamı Nasır Hurafi oldu. Başkent Şam'da açılan ilk Amerikan lokantası KFC'de klasik kızarmış tavuklu, patates cipsli ve meşrubatlı mönü 250 Suriye lirasına (yaklaşık 6,5 YTL) satılıyor. Suriye'de asgari ücret 7500 Suriye lirası (yaklaşık 200 YTL) civarında bulunuyor.

Ramia Haddad isimli 23 yaşındaki Suriyeli genç kadın, Amerikan lokantasında yemek yemenin kendisi için bir sorun yaratmadığını belirterek, “KFC'nin bir Amerikan markası olması sorun değil, ama şu anda komşu ülkeleri etkileyen kuş gribi yüzünden bu lokantaya gitmem” dedi.

Bazı büyük Amerikan şirketleri son dönemde Suriye'ye ilgi göstermeye başlarken, Pepsi Cola ve Suriye'nin Fransa'da sürgünde bulunan eski Devlet Başkan Yardımcısı Abdülhalim Haddam'ın oğlunun temsilcisi olduğu Coca Cola'nın Suriye'de birer fabrikaları bulunuyor.

Mayıs 2004'ten beri bölgesel siyasetinden ötürü ABD'nin ekonomik yaptırımları altındaki Suriye, kısa süre önce yabancı giyim markalarının da ülkeye girişine izin vermişti. Özel sektörün yerleşmeye başlamasına karşın, Suriye ekonomisinin büyük bölümü hala devlet tarafından kontrol ediliyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!