Falezlerden tehlikeli atlayış

Güncelleme Tarihi:

Falezlerden tehlikeli atlayış
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 09, 2009 21:05

Dünyanın en zorlu sporlarından biri olan uçurum atlayışı-yüksekten atlama, Red Bull Cliff Diving'in 5’inci ayağı Antalya'daki Atatürk Parkı'nda yapıldı.

İŞTE NEFESLERİN TUTULDUĞU O ANLAR - Fotogaleri

Sporcuların en az 26 metre yükseklikten suya atlayarak 2.5 saniyede 90 kilometre gibi bir hıza ulaştığı, kontrol, akrobasi ve tehlike sınırlarının zorlandığı spor müsabakası olan Red Bull Cliff Diving, Antalyalılar'ın nefesini kesti. 12 ülkeden 12 sporcu, adrenalin dolu bir yarışmaya imza attı. Atatürk Parkı'na kurulan platformdan, falezlerin üzerinden olduğu kadar denizden yatların üzerinden de yüzlerce kişi 2 saat süren yarışmayı izledi. Özel kurulan platformdan 26 metreden denize atlayan yarışmacılar, izleyenlerin yüreklerini hoplattı. Teknedeki jüri 3 tur yapılan her atlayış için ayrı ayrı uyum, kondisyon, su sıçratma, zorluk derecesi konularında puan verdi. Turlar sonunda jüriden en fazla puanı alan sporcular derecelendirildi.

Yarışma sonunda Rus sporcu Artem Silchenko birinci, Kolombiyalı Duqueo Orlando ikinci ve İngiliz Gary Hunt üçüncü oldu. Önceki günkü antrenmanda sakatlanan Türk sporcu 30 yaşındaki Erinç Kuzucu, yarışmaya dahil olmamasına rağmen Türk Bayrağı açarak gösteri atlayışı yaptı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!