Faksla cinayet itirafı

Güncelleme Tarihi:

Faksla cinayet itirafı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 19, 1998 00:00

Haberin Devamı

‘Adnan Hoca’ olarak tanınan Adnan Oktar'ın müridi Serkan Ciminli'yi öldürmekle suçlanan ‘Piç Mahmut’ lakaplı Mahmut Ramazan Oruç, dün geçtiği bir faksla, tetiği kardeşi Murat Oruç'un çektiğini kabullendi. Ciminli'nin öldüğü saldırıda yaralanan kız arkadaşı Ebru Akyüzalp'ın fotoğraflarından teşhis ettiği Ramazan Oruç, olayı bir pusu değil, tesadüfi çatışma olarak niteleyerek, ‘‘Çatışmada kardeşim Murat da, Serkan'ın silahından çıkan kurşunla yaralanmıştır. Kardeşim ve arkadaşları olay yerine başka bir maksatla, aynı sokakta oturan bir arkadaşlarını ziyarete gitmişler ve olay cereyan etmiştir. Olayda benim hiç bir dahlim yoktur’’ ifadelerine yer verdi. Faks metninde, Bilim Araştırma Vakfı tarafından başlarına konulan limitsiz ödülün kaynağını da soran Ramazan Oruç, ‘‘Ben kanundan kaçmıyorum. Gerçek bir milliyetçiyim. Başımıza konulan bu ödül, Türk Silahlı Kuvvetleri Şehit Aileleri Vakfı'na bağışlansın teslim olalım. Zaten her şıkta teslim olacağız’’ dedi. Ramazan Oruç'un, gazetemize geçtiği faks metninde, Adnan Hoca ve müritlerini hedef alan şu sorular yeralıyordu:

ADNANCILAR’A SORULAR

‘‘Bilim Araştırma Vakfı ne iş yapar? Serkan Ciminli neden sahte kimlik taşır? Serkan ve arkadaşları neden silah taşırlar. Bir iki gün önce evimiz polisler tarafından basıldı. Bahadır Güven'in elinde, evimizden alınan fotoğrafların ne işi var? Polis neden bunlara bu kadar yakın?’’

Ciminli toprağa verildi

Bebek'te uğradığı silahlı saldırıda ölen Serkan Ciminli dün toprağa verildi. Ciminli'nin cenazesi dün Adli Tıp'tan alınarak 17.00'de, Altunizade'deki Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Tatbikat Camii'ne getirildi. Serkan Ciminli'nin cenazesi ikindi vakti kılınan ve bazı kadınların da saf tuttuğu namazdan sonra Karacaahmet Mezarlığı'nda toprağa verildi. MHP İstanbul İl Başkanı Mehmet Gül'ün bizzat katıldığı törene, DYP Milletvekili Namık Kemal Zeybek çelenk gönderdi. Caminin avlusunda, şık giyinmiş, Versace başörtülü genç kızlar ile, siyah ve lacivert takım elbiseli, saçları jöleli Adnan Hoca'cılar çoğunluktaydı.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!