Fakirlere de İnternet

Güncelleme Tarihi:

Fakirlere de İnternet
Oluşturulma Tarihi: Şubat 04, 2000 00:00

Haberin Devamı

Zenginlerle fakirler arasında giderek derinleşen ‘‘dijital uçurum’’dan endişe duyduğunu gizlemeyen ABD Başkanı Bill Clinton, dar gelirlilere de ucuz İnternet servisi verilebilmesi için kesenin ağzını açmaya hazırlanıyor. Clinton, ayrıca İnternet ağının da telefon gibi yaygınlaştırılacağı müjdesini verdi.

ABD Başkanı Bill Clinton, başkent Washington'daki Ballou Lisesi'nde öğrencilere yaptığı konuşmada, İnterneti övdü ve İnternetin insanlar arasında duvar örmesine izin vermeyeceklerini söyledi. Böyle bir hizmetin insanlar ve toplumlar arasındaki engelleri kaldırması gereğine işaret eden Clinton, özel sektörü, bilgisayar bağışlamak, teknoloji merkezlerine sponsorluk yapmak ve işçi yetiştirmeye teşvik etmek için, 2 milyar dolarlık bir paket tasarladıklarını söyledi. Clinton, ‘‘en büyük hedef’’ini de şöyle özetledi:

‘‘İnternet ağını, telefon servisi gibi yaygınlaştırarak evrenselleştirmek...’’

Clinton, geçen yıldan beri tüm Amerikalıların İnternete bağlanmasını istediğini söyledi. Clinton, ‘‘Ama bu, sadece kütüphane ve okullarla sınırlı kalmamalı. Teknoloji merkezleri açılarak, sadece çocuklar değil, yetişkinlere de hizmet verilmeli’’ diye konuştu.

Ballou Gezisi sırasında Clinton'a eşlik eden dünyanın en büyük İnternet şirketi America Online'ın (AOL) Başkanı Steve Case de İnternet iletişiminde çok sayıda insanın geride kaldığı uyarısında bulundu. ‘‘Dünyada sahip olanlarla olmayanlar arasında daima ayrılık bulunduğunu’’ hatırlatan Case, ‘‘Bugün için en önemli konu, İnternetin önümüzdeki yıllarda bu ayrılığı daha da artırıp artırmayacağıdır. Amerikan okullarının yüzde 50'sinin, sınıfların da yüzde 80'inin İnternet bağlantısı var. Bu yılın sonuna kadar, tüm okulların İnternete bağlanması en büyük hedefimiz’’ diye konuştu.

Clinton, okulun bilgisayar laboratuvarını Steve Case ile gezdi. Clinton ve Case, öğrencilerle tek tek ilgilendiler ve İnternet ile ilgili sohbet ettiler.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!