Faili Meçhul Olayları Araştırma Büro Amirliği kuruluyor

Güncelleme Tarihi:

Faili Meçhul Olayları Araştırma Büro Amirliği kuruluyor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 11, 2013 11:49

Emniyet Genel Müdürlüğünde faili meçhul olayların aydınlatılmasında görev yapacak yeni bir birim kurulacak. Asayiş Şube Müdürlükleri bünyesinde “Faili Meçhul Olayları Araştırma Büro Amirliği” adı altında kurulması planlanan birimde, konusunda deneyimli polisler görev yapacak.

Haberin Devamı

Uzman polisler, ülke gündemini sarsan pekçok faili meçhul cinayetin de aralarında bulunduğu dosyaları yeniden ele alacak. Ekipler, şüphelileri dinleyecek, yeni teknolojileri de kullanıp delilleri tekrar inceleyecek.

Emniyet Genel Müdürlüğü, Uğur Mumcu ve Ahmet Taner Kışlalı gibi ülke gündemini sarsan cinayetlerin de aralarında bulunduğu birçok faili meçhul olaya ilişkin dosyaları yeniden ele almaya hazırlanıyor.

Faili meçhullerin aydınlatılması için ayrı bir yapılanmaya gidilen Emniyet Genel Müdürlüğünde “Faili Meçhul Olayları Araştırma Büro Amirliği” adı altında yeni bir birim oluşturulması hedefleniyor.

Uzman polisler görev yapacak

Yeni birim tüm illerde Asayiş Şube Müdürlükleri altında oluşturulacak. Faili Meçhul Olayları Araştırma Büro Amirliklerinde, farklı alanlarda uzmanlaşan polisler görev yapacak. Bu polisler, geçmişte faili meçhul kalan bazı dosyaları yeniden ele alacak.

Haberin Devamı

Çalışma grupları oluşturup dosyadaki eksiklikleri ve soruşturma sırasında yapılan hataları değerlendirecek polisler, gerekirse şahitleri ve şüphelileri yeniden dinleyecek. Polis, günümüzün teknolojilerini de kullanarak delilleri tekrar inceleyecek, yeni deliller araştıracak.

Hedef faili meçhulü en aza indirmek

Polisin hedefi, olay aydınlatmada kullanılan yeni yöntemler ve teknolojik gelişmelerden de yararlanarak faili meçhul dosyaları en aza indirmek. Emniyet Genel Müdürlüğü, farklı alanlarda uzmanlaşan polisleri tek birimde toplayıp deneyimlerinden yararlanmayı planlıyor.

Faili Meçhul Olayları Araştırma Büro Amirliklerinde görevlendirilecek polisler, bir sonuca ulaşamasalar dahi, dosyalarda görülen eksiklikleri ya da soruşturmada yapılan hataları rapor haline getirecekler.

Bu raporlar, karşılaştıkları yeni olaylarda aynı hatalara düşmemeleri için genç polislere yol gösterecek.

Özel ekip gibi çalışacaklar

Kayseri'de 2009 yılında bayramda şeker toplarken kaybolan en büyüğü 11 yaşındaki 3 çocuğun katil zanlısı, dönemin Asayiş Daire Başkan Yardımcısı şimdiki Bingöl Emniyet Müdürü Ercan Taştekin'in kurduğu özel ekip sayesinde yakalanmıştı.

Haberin Devamı

İstanbul'da kaybolduktan sonra cesedi bulunan Sarai Sierra cinayetinin aydınlatılmasında da özel ekiplerin çalışması dikkati çekmişti.

Faili Meçhul Olayları Araştırma Büro Amirliklerinde görevlendirilecek polisler, yeni olaylarda, özel ekip gibi hareket edecek ve soruşturmayı yürüten diğer polislerle birlikte çalışacak. Bu polisler, diğer illerdeki olaylar için de görevlendirilebilecek. Gerek görüldüğü takdirde farklı illerden ekipler, tek bir konu üzerinde yoğunlaşıp olayı aydınlatmaya çalışacaklar.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!