‘Fahişe’ için Komando Ayvaz'a plaket

Güncelleme Tarihi:

‘Fahişe’ için Komando Ayvaza plaket
Oluşturulma Tarihi: Aralık 14, 2000 00:00

Haberin Devamı

Türk-İş'e bağlı Sağlık-İş Sendikası Genel Başkanı ve 9'uncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in eski danışmanı Mustafa Başoğlu, DYP Erzurum Milletvekili Ayvaz Gökdemir'e, ‘‘Alman Parlamenter Claudia Roth'un açıklamalarına gösterdiği hassasiyet nedeniyle’’ şükran plaketi verdi.

‘Komando Ayvaz’ diye anılan Devlet eski Bakanı Gökdemir, 1995 yılında Kilis seçimleri sırasında, Avrupa Parlamentosu'nun Türkiye'yi ziyaret eden 3 kadın parlamenter için ‘‘3 fahişenin istediğini yapacak değiliz’’ demişti. Bu sözler üzerine Avrupa Parlamentosu Yeşiller Grubu Eşbaşkanı Roth, Gökdemir aleyhine aştığı davayı 1997'de kazanmıştı. Roth, ‘‘Faizleriyle birlikte 800 milyon lira tazminatı kadın derneklerine vereceğim. Yapılan hakaret bana değil tüm kadınlara’’ demişti.

Başoğlu, Sendika Genel Merkezi'nde dünkü törende yaptığı konuşmada, ‘‘Roth'un bir süre önce Türkiye'ye tekrar geldiğini ve ülkenin birlik ve bütünlüğüne karşıt görüşler ileri sürdüğünü’’ savunarak, ‘‘Gökdemir'in haklılığı bu gelişiyle bir kez daha ortaya çıkmıştır’’ dedi.

Başoğlu konuşmasının ardından Gökdemir'e şükran plaketini verirken, Gökdemir de herkesin ülke çıkarlarıyla ilgili konularda hassasiyet göstermesi gerektiğini söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!