Faciadan dönüldü: Savaş alanına döndü

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Nisan 18, 2018 19:46

İZMİR’in Bornova ilçesinde, İzmir Metrosu’nun Sanayi ile Bölge istasyonları arasında bulunan bölümdeki yaya üst geçidi, altından geçen vincin çarpmasıyla çöktü. Olayda ölen ya da yaralanan olmadı.

Haberin Devamı

Bornova’nın Ağaçlı Yol mevkisinde, İzmir Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü karşısında bulunan, İzmir Metrosu’nun Sanayi ile Bölge istasyonları arasındaki yaya üst geçidine, bugün akşam saatlerinde, altından geçen bir vinç çarptı.

Faciadan dönüldü: Savaş alanına döndü

Çarpmanın etkisiyle, üst geçidin bir bölümü metro hattının üstüne diğer bölümü ise yola çöktü. Ölen ya da yaralanan kimsenin olmadığı belirtilen olayda, olası bir facia ucuz atlatıldı.

Faciadan dönüldü: Savaş alanına döndü

Kaza nedeniyle Sanayi Durağı’ndan Evka 3’e kadar olan bölümdeki metro seferleri durduruldu. İş çıkış saati olması nedeniyle metro ve otobüs duruklarında kalabalıklar oluştu.

Haberin Devamı

VİNÇ OPERATÖRÜ GÖZALTINA ALINDI

Olayın ardından vinç operatörü İlker Burgaz (33) ifadesi alınmak üzere polis merkezine götürülürken, olayda ölen ya da yaralanan olmadı. Öte yandan, Büyükşehir Belediyesi, metro seferlerinin durması nedeniyle kent içi ulaşımda bir aksama yaşanmaması için, Sanayi Durağı’ndan Evka 3 yönüne ek otobüs seferi koydu. Ayrıca, yol kenarındaki bazı ağaçlar, köprüden düşen parçalar nedeniyle devrildi.

DAHA ÖNCE HATTA KONTEYNER DEVRİLMİŞTİ

İzmir Metrosu’nun Bornova Bölge İstasyonu’nda da 8 Ocak 2016 tarihinde de bir kaza meydana gelmişti. Bir lojistik firmasının depolama alanındaki çalışma sırasında, forkliftle kaldırılarak üst üste istiflenmek istenen konteynerlerden biri, bitişikteki metro hattının koruma duvarını yıkıp, rayların üzerine devrilmişti. Bu sırada istasyona girmekte olan trenin, aynı zamanda çekicisi olan, içinde 30 yolcu bulunan ilk vagonu, konteynere çarparak yan yatmış, kazada 10 kişi çeşitli yerlerinden yaralanmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!