Facebook yatırımcılardan 1.5 milyar dolar topladı

Güncelleme Tarihi:

Facebook yatırımcılardan 1.5 milyar dolar topladı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 24, 2011 16:09

Sosyal paylaşım sitesi Facebook, Goldman Sachs’ın önderliğindeki hisse satış ihalesinden 1.5 milyar dolar toplamasının ardından, 2012’nin başlarında, dünyanın bir numaralı internet sitesi olarak hesaplarını yatırımcıların incelemesine açmayı planlıyor.

Haberin Devamı

Hisse satışının 1 milyar dolarlık kısmı, ABD’li bankanın denizaşırı müşterilerinden, 500 milyon dolarlık kısmıysa, Goldman ve Rus yatırım şirketi Digital Sky Technologies’ten geldi.          

  

Facebook bu şekilde, gelecek yıl dünyanın en büyük halka arzlarından birini gerçekleştirmek için gerekli zemini de hazırlamış oldu.

 

2004’te, Harvard Üniversitesi’ndeki bir yurt odasında, Mark Zuckerberg tarafından kurulan Facebook, 30 Nisan 2012’den önce, finansal raporlar açıklayacaklarını belirtti.

 

ABD’deki kanunlara göre, 500 ve üzerinde yatırımcısı olan şirketler, hissedarlarına finansal raporlar sunmak zorunda. Facebook’un da 2012’nin başlarında, 500 yatırımcıya ulaşması bekleniyor.

    

Haberin Devamı

Facebook’a gelen yeni fonlar, Goldman Sach bankasının denetiminde deniz aşırı yatırımcılardan geldi. Şirketin hisse satışlarına yoğun talep olduğu belirtildi.

 

Goldman’ın bu ay başında yayımladığı tahmin raporlarında, Facebook hisselerine 1.5 milyar doların üzerinde talep olacağı belirtilmişti ancak Facebook, teklifleri 1 milyar dolarda sınırlama kararı aldıklarını belirtti.

 

Şirket, yeni finansmanla ilgili herhangi bir projelerinin olmadığını da belirtti.

 

Goldman Sachs’ın raporlarına göre, Facebook 2010’un ilk dokuz ayında toplamda 1.2 milyar dolar gelir elde edip, bilançosuna 355 milyon dolar kâr yazdı.

 

Aralık 2010’da, Digital Sky Technologies ve Goldman Sachs, Facebook’a 500 milyon dolarlık yatırım yaptıklarını açıklamıştı.

 

Facebook’un şu anda 500 milyonun üzerinde kullanıcısı var ve kısa bir süre içinde Google ve Yahoo gibi internet devlerine kafa tutacak, reklam kazancına ulaştı.

 

Haberin Devamı

Yatırımcıların Facebook’un hisselerine yoğun ilgi gösterdiği belirtildi.

 

  *Bu yazı, Reuters’ta “Facebook to report financials by end-April 2012” başlığıyla yayımlanan haberden derlenmiştir.

 

EkoNet'i Facebook'ta takip etmek için:                

http://www.facebook.com/#!/HurriyetEkonet                                                                

                                

EkoNet'i Twitter'da takip etmek için:                  

http://twitter.com/HurriyetEkonet  

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!