F1'de güvenlik sıkı tutulacak

Güncelleme Tarihi:

F1de güvenlik sıkı tutulacak
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 08, 2008 11:09

Formula 1 Petrol Ofisi Türkiye Grand Prix'inin yapılacağı İstanbul Park ve çevresinde, 710 jandarma ve 500 özel güvenlik personeli önlem alacak.

Haberin Devamı

İstanbul Park pistinde 9, 10 ve 11 Mayıs tarihlerinde yapılacak yarışlar için Tuzla'nın Akfırat Beldesi'ne 120 bin kişinin gelmesi bekleniyor.

İstanbul Jandarma Komutanlığı, burada asayişin sağlanması ve herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması amacıyla bir dizi önlem aldı.

Alınan önlemler çerçevesinde İstanbul Park ve çevresinde, 710 jandarma ile 500 özel güvenlik personeli görev yapacak. Bu ekiplere, özel eğitimli köpekler ile özel maksatlı timler de destek verecek.

Yarış alanı ve çevresinde, güvenliği tehdit edebilecek her türlü maddenin içeri sokulmasını engellemek amacıyla belirli noktalara duyarlı kapı ve x-ray cihazı konulacağı bildirildi. Arama noktalarında el dedektörü ve ayna da kullanılacağı, kadın izleyicilerin de kadın astsubaylar tarafından detaylı olarak aranacağı belirtildi.

Haberin Devamı

Trafik açısından herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması amacıyla, 48 noktada görev yapacak 160 jandarma trafik ve motosikletli tim personeline eğitim verildiği kaydedildi.

Trafiğin Kurtköy-İstanbul Park yolunda yoğunlaşabileceği, yarış alanına gelmek isteyen izleyicilerin alternatif güzergah olarak, TEM-Gebze-Şekerpınar-Akfırat veya TEM-Şekerpınar-Tepeören yolunu kullanabileceği ifade edildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!