F tipine sohbet genelgesi

Güncelleme Tarihi:

F tipine sohbet genelgesi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 19, 2002 02:10

Adalet Bakanı Hikmet Sami Türk, ölüm orucu eylemcilerini ikna edebilmek amacıyla hazırlayarak, F tipindeki tutuklu ve hükümlülere ‘‘Eylemi bırakırsanız yayımlarım’’ diyerek önerdiği genelgeyi, dün imzalayarak başsavcılıklara gönderdi.

Türk'ün imzasıyla cumhuriyet başsavcılıklarına gönderilen genelgede, konuyla ilgili olarak 7-21 Mayıs 2001'de yayımlanan 2 ayrı genelge de anımsatıldı. Terörle Mücadele Yasası'nın 16'ncı maddesinde yapılan değişikliği anımsatan Türk, F tipi cezaevinde kalan hükümlü ve tutukluların iyileştirme ve eğitim programlarından en az birisine katılanların cezaevindeki arkadaşlarıyla sohbet edebileceğini bildirdi.

KOŞULLU SOHBET

Türk,
F tipi cezaevinde sohbet edebilmek için getirdiği koşulları ise şöyle sıraladı:

‘‘Sözü edilen faaliyetlerden en az birine katılan hükümlü ve tutuklulardan isteyenlerin, Seçici Komisyonca tespit edilecek 10 kişiyi aşmayacak gruplar halinde, idarenin gözetiminde ve idarece belirlenecek açık görüş alanlarında veya diğer ortak yerlerdeki sosyal faaliyetler çerçevesinde haftada toplam 5 saati aşmamak üzere sohbet amacıyla biraraya getirilmeleri uygun görülmektedir. Toplam 5 saatlik sürenin hafta içindeki düzenlenmesi açık görüş, avukat ve ziyaretçi görüşlerini aksatmayacak şekilde idarece yapılacaktır.’’
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!