F tipi tıraş

Güncelleme Tarihi:

F tipi tıraş
Oluşturulma Tarihi: Aralık 24, 2000 00:00

Haberin Devamı

Terör kalesi haline getirdikleri Bayrampaşa Cezaevi'nde yıllardır diledikleri gibi at koşturan, her istediklerini yapıp, dışarıdaki militanlara eylem talimatları veren yasadışı DHKP-C ve TİKKO örgütlerinin yönetici kadrosu operasyondan sonra götürüldükleri Edirne F Tipi Cezaevi'nde 'Süt dökmüş kedi'ye döndüler. Operasyonun hemen sonra götürüldükleri Edirne F Tipi Cezaevi'nde görevlilere, hálá Bayrampaşa'da olduklarını sanarak, ‘‘Bizi bugüne kadar kimse arayamadı, üstümüzü arayamazsınız' diye karşı çıkan Ercan Kartal, Şadi Özpolat ve TİKKO örgütü yöneticisi 'F Tipi traş'tan sonra yeni mekanlarına yerleştirildi.

Bayrampaşa Cezaevi'nde 14 saat süren operasyonun ardından öldükleri ya da ağır yaralandıkları yolunda söylentiler çıkarılan yasadışı DHKP-C örgütünün Askeri Kanat Sorumlusu Ercan Kartal, Siyasi Kanat Sorumlusu Şadi Özpolat ile TİKTO örgütü yöneticisi ve cezaevi sorumlusu Aydın Hanbayat jandarma tarafından dehşet koğuşlarından sağ salim çıkarıldı. Operasyon tamamlanır tamamlanmaz gizlice Edirne F Tipi Cezaevi'ne götürülen Kartal, Özpolat ve Hanbayat, Bayrampaşa'da yıllardır yaptıklarını burada da uygulamak isteyince ummadıkları bir muamele ile karşılaştı.

Diğer mahkûmlara yapıldığı gibi cezaevine girmeden önce üst aramasından geçirilmek istenen Özpolat, Kartal ve Hanbayat, görevlilere, ‘‘Bizi 10 yıldır kimse arayamadı. Siz de arama yapamazsınız’’ diyerek tepki gösterdiler. Ancak görevlilerin ısrarıyla üst aramasından geçirilen üç örgüt yöneticisi daha sonra cezaevi berberine götürülerek saç ve sakal traşları yapıldıktan sonra tek kişilik odalara konuldular. İki teröristin de saçları sıfır numara traş edildi. Ayrıca cezaevine gelen tüm tutuklu ve hükümlülerin, dosyalarına konulmak üzere çeşitli açılardan fotoğrafları çekildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!