Eyüp Sultan'da erken iftar

Güncelleme Tarihi:

Eyüp Sultanda erken iftar
Oluşturulma Tarihi: Eylül 08, 2009 10:20

Eyüp Sultan Camii'nde akşam ezanı 7 dakika önce okununca iftarı bekleyen vatandaşlardan kimi oruçlarını açtı kimi de durumu son anda fark ederek yemekten son anda vazgeçti.

Haberin Devamı

Cami avlusunda yayın yapan özel bir kanalın konuklarının ikazı üzerine birçok vatandaş orucunu açmadı. Ezanı erken okunduğunu fark eden müezzin yarıda kesti.

Ramazan klasiklerinden olan akşam ezanının erken okunması bu kez Türkiye'nin en önemli camilerinden Eyüp Sultan Camii'nde yaşandı. Müezzin ezanı yedi dakika önce okumaya başladı. Minareden ezan sesinin yükselmesi üzerine bazı vatandaşlar orucunu açtı. Bu sırada cami avlusunda yayın yapan bir TV kanalı, konukları ezanın erken okunduğunu fark ederek vatandaşları oruçlarını açmamaları konusunda uyardı. Ezanı erken okuduğunun farkına varan müezzinde ezanı yarıda kesti.

Aradan yedi dakika geçtikten sonra iftar vakti olunca minarelerden tekrar ezan sesi yükselmeye başladı. Cami avlusundaki çoğu vatandaş orucunu ikinci ezanla açarken bazıları da ikinci kez oruç açmış oldu.

Haberin Devamı

Ezanı duyunca oruçlarını açtıklarını ifade eden bazı vatandaşlar, "Bizim suçumuz yok, Allah inşallah kabul eder. Kazasını tutarız" diye konuştu. Ezan okunduğunda saate baktığını ifade eden Halit Arslan adlı vatandaş ise erken olduğunu fark edince orucunu açmadığını söyledi.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

İstanbul Müftüsü Mustafa Çağrıcı, Eyüp  Sultan Camisi'nde dün akşam ezanının vaktinden 7 dakika önce okunması ile ilgili  5 görevli hakkında idari soruşturma başlatıldığını bildirdi.

Çağrıcı, yaptığı yazılı açıklamada, dün Eyüp Sultan Camisi'nde akşam  ezanını, bu caminin kayyımlığından emekli olan bir kişinin sehven vaktinden 7  dakika önce okumaya başladığını, dışarıdan yapılan ikaz üzerine ezanı yarıda  kestiğini ve vakti gelince yeniden okuduğunu belirtti.

Eyüp Sultan Camii'de dün ezanı erken okuyarak, vatandaşlara oruçlarını 7 dakika erken açtıran emekli hizmetli çıktı. İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Mustafa Çağrıcı,  camide imam ve müezzin 6 kişi bulunduğunu, birinin izinli olduğunu belirterek, diğer 5 görevli hakkında idari soruşturma açtı.  Prof. Dr. Çağrıcı, “Oruçlarını sehven vaktinden önce açanların bir günlük oruçlarını Ramazan'dan sonra kaza etmeleri gerekir” dedi.

“Bu müessif olaydan dolayı değerli halkımızdan özür dilerim” diyen Prof. Dr. Çağrıcı yaptığı yazılı açıklamada, şunları söyledi:
“Akşam ezanını bu caminin kayyımlığından emekli olan bir kişi, sehven vaktinden 7 dakika önce okumaya başlamış, dışarıdan ikaz edilmesi üzerine ezanı yarıda kesmiş, vakti gelince de yeniden okumuştur. Bu arada ilk okunan ezanı duyan bazı vatanşlarımızın oruçlarını açtıkları bildirilmektedir.

Eyüp Sultan Camii'nde 2 imam-hatip, 4 müezzin-kayyım(hizmetli, temizlik görevlisi) bulunmaktadır. Bunlardan bir müezzin halen raporludur. Diğer 5 görevli hakkında idari soruşturma başlatılmış olup, gereken yapılacaktır.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!