Eymür, Yeşil'e komşu

Güncelleme Tarihi:

Eymür, Yeşile komşu
Oluşturulma Tarihi: Mart 07, 1998 00:00

Haberin Devamı

Susurluk'un kilit ismi Yeşil kod adlı Mahmut Yıldırım'ın Antalya Lara'daki dubleks evine 100 metre mesafede, MİT'çi Mehmet Eymür'ün de villası olduğu ortaya çıktı. Komşuları, 95 ve 96 yazlarını villasında geçiren Eymür'ün, Yeşil'le ailece görüştüğünü öne sürdüler.

Susurluk skandalından sonra gündeme gelen, faili meçhul cinayetlerin kilit ismi ‘Yeşil’ kod adlı Mahmut Yıldırım'ın, Antalya'daki dubleks dairesine 100 metre mesafede, MİT eski Daire Başkanı Mehmet Eymür'ün de villası var. Tapu kayıtlarında eşi Canset'in üzerinde görünen 4 katlı süper lüks villayı Eymür, 425 bin marka (yaklaşık 54 milyar lira) satışa çıkardı.

Yıldırım ve Eymür'ün evlerinin tam ortasında ise öldürülen kumarhaneci Ömer Lütfü Topal'a ait Emperyal Casino bulunuyor. MİT ile Karpuzkaldıran Askeri Dinlenme Tesisleri'nin de bulunduğu stratejik bölgedeki gayrımenkulleri, Mehmet Eymür ile Mahmut Yıldırım'ın hemen hemen aynı dönemde satın aldıkları bildirildi.

AİLECE GÖRÜŞÜYORLAR

Eymür'ün 1995 ve 1996 yazlarını Lara'daki villasında geçirdiği, bu dönemde sık sık Yeşil'le ailece görüştükleri öne sürüldü. Eymür'ün Lara Kent Sitesi'ndeki bir komşusu şunları söyledi.

‘‘Mehmet Eymür ve ailesi yaz aylarını burada geçiriyordu. Ziyaretçileri çok olurdu. Bunların içinde Mahmut Yıldırım ve ailesi de vardı. Ancak, o zamanlar bu kişinin ‘Yeşil' olduğunu bilmiyorduk. Susurluk olayı meydana gelip fotoğrafları gazete ve televizyonlarda yayınlanınca, Eymür'ü sıkça ziyaret eden kişinin Yeşil olduğunu anladık.’’

FOTOĞRAF YASAĞI

Bu arada Hürriyet’in, Yeşil'in evini belirlemesinin ardından Lara bölgesinde bulunan çok katlı binaların çatısından fotoğraf çekilmesi yasaklandı. Bölgenin kuşbakışı görüldüğü tüm binaların yöneticilerine talimat verildiği için özellikle gazeteciler içeriye alınmıyor.

Öte yandan Emniyet Genel Müdürlüğü, Mahmut Yıldırım'ın, görüldüğü yerde yakalanması için tüm il emniyet müdürlüklerine acil mesaj gönderdi. Ayrıca, yurtdışına çıkış yasağı bulunduğu için tüm sınır kapıları uyarıldı.

54 milyarlık villa

MİT eski Daire Başkanı Mehmet Eymür'ün eşi Canset Eymür üzerine kayıtlı villa, Yeşil'in evine 100 metre uzaklıkta. Villa, öldürülen Ömer Lütfi Topal'a ait Emperyal kumarhanesinin de yer aldığı OFO Otel'in hemen arkasında.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!