Eyleme bayrak

Güncelleme Tarihi:

Eyleme bayrak
Oluşturulma Tarihi: Aralık 06, 2009 00:00

İmralı’da ömür boyu hapis cezasını çeken PKK lideri Abdullah Öcalan’ın cezaevi şartlarının düzeltilmesi için dün birçok kentte yapılan gösterilerde yine olaylar çıktı.

Polisin, kendisini taşlayan gruplara cop, biber gazı ve tazyikli suyla müdahale ettiği olaylarda 50’yi aşkın kişi gözaltına alındı.

Hakkâri’nin Yüksekova İlçesi’ndeki mitinge yaklaşık 10 bin kişi katıldı. Miting sonrası yaklaşık 2 bin kişi, ilçe merkezine doğru slogan atarak yürüdü. Bir grup gösterici, Cengiz Topel Caddesi’nde polise taş atmaya başladı. Polis, grupları gözyaşartıcı bomba ve tazyikli su kullanarak dağıtmaya çalıştı. Ancak protestocular polis araçlarını taş yağmuruna tuttu, molotofkokteyli attı.

Şırnak’ın Cizre İlçesi’nde, DTP’nin mitingi için yaklaşık 4 bin kişi Atatürk Parkı’nda bir araya geldi. Ancak polis grubun miting alanına yürümesine izin vermedi. Yürüyüşe katılmak için Şırnak, İdil ve Silopi’den ilçeye gelmek isteyen DTP’lilerin girişi de güvenlik güçlerince engellendi. Bu sırada Cudi ve Nuh mahallelerinde toplanan yaklaşık 1000 kişi, İdil karayolu üzerinde önlem alan polise taşlarla saldırdı. Polis, grubu dağıtmak için tazyikli su sıktı, gözyaşartıcı bomba attı. Polis, bir taraftan da Atatürk Parkı’nda toplananları anonslarla dağılmaları yönünde uyardı. Grup dağılmayınca polis gözyaşartıcı bomba kullandı. Aralarında kadınların da bulunduğu göstericiler, parktan çıktıktan sonra polise taş attı.

Adana’da, Seyhan Kültür Merkezi yanındaki mitinge yaklaşık 2 bin kişi katıldı. DTP Van Milletvekili Özdal Uçar da, AK Parti, MHP ve CHP’nin Kürt ve Türk halkını birbirine kırdırmaya çalıştığını savunarak, “Barış için silahlarını bırakıp geldiler. Be kalın kafalı Erdoğan, biz Kürt halkı olarak bunları kucaklamayalım da ne yapalım?” dedi. Miting sonrası yol kapatan bir grup gösterici, dağılım sırasında kendilerine tepki gösterenlere taş attı, yolu kapattı. Miting alanına yakın bir öğrenci yurduna DTP’lilere tepki olarak Türk bayrağı asıldı.

Ağrı’nın Doğubayazıt İlçesi’nde ateş yakıp Gürbulak Sınır Kapısı karayolunu kapatmak isteyen yaklaşık 50 kişiye, polis ekipleri müdahale etti. Eylemciler de polise taş ve sopalarla karşılık verdi. Olaylarda 1 polis memuru hafif yaralandı, aralarında sırt çantalarında molotofkokteyli bulunanların da yer aldığı 28 kişi gözaltına alındı. Mersin’de izinsiz gösterilere karıştıkları iddiasıyla gözaltına alınan ve önceki gün adliyeye çıkarılan 57 kişiden 35’i tutuklandı.

Kardeş desteği
/images/100/0x0/55ead10df018fbb8f8988d1e


ŞANLIURFA’da DTP tarafından düzenlenen miting öncesi ve sonrası olaylar çıktı. Ali Şelli Parkı’nda toplanan yaklaşık 2 bin kişi, Karakoyun İş Merkezi’ne doğru yürüdü. Aralarında Abdullah Öcalan’ın kardeşleri Mehmet ve Fatma Öcalan’ın da bulunduğu gruptan bazıları, bulvar üzerindeki balkonunda Türk bayrağı bulunan Alperenler Ocağı’ndan işaret parmağını havaya kaldıran ve alkışlayan 7-8 kişiyi taşladı. Sivil polisler ile bazı DTP’lilerin engel olmaya çalıştığı kalabalık, görevli polisler ile bazı işyerlerine de taş attı. 26 kişi gözaltına alındı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!