Eylemcilerin sağlık raporu

Güncelleme Tarihi:

Eylemcilerin sağlık raporu
Oluşturulma Tarihi: Aralık 09, 2000 00:00

Yalçın ATA/ AYDIN (DHA)

Ölüm orucunun 51. gününde, Aydın E tipi cezaevindeki 6 mahkumda ciddi sağlık problemleri başgöstermeye başladı.

Cezaevinde 20 Kasım'da ölüm orucuna başlayan Sinan Eren, Burhan Gardaş ve Suat Karabulut ile 29 Kasım'da eyleme katılan Barış Kaya, Murat Çoban ve İlhan Demirel'in koğuş arkadaşları eylemcilerin beyanları doğrultusunda bir rapor hazırladı. Eylemcilerin sağlık durumlarını içeren rapor, avukatları Hasan Köse tarfından açıklandı. Rapora göre, mahkumların sağlık durumları şöyle:

Sinan Eren: Böbreklerde ağrı, görme bozukluğu, denge problemi, dilde paslanma, ses, koku ve ışıktan rahatsız olma, bacaklarda uyuşma, tabanda hissetmeme, kulakta uğultu, gaz sıkışması, eklem ağrısı.

Suat Karabulut: Bacak derilerinde dökülme, denge kurmada zorlanma, dişeti kanaması, vücudun belirli bölgelerinde uyuşma, ağızda aseton kokusu, eklem ağrıları

Burhan Kardaş: Tuz ve şeker alamama, baş dönmesi, göz kararması, ağızda yara, dilde pas, bacaklarda ağrı ve ödem, çabuk yorulma, mide bulantısı, kusma, eklem ağrıları, uyku düzensizliği

Murat Çoban: Tansiyon ve nabız düşüklüğü, baş dönmesi, mide bulantısı, gaz sıkışması, mide bulantısı

İlhan Demirel: Halsizlik, tansiyon düşüklüğü, mide bulantısı, gaz sıkışması, başağrısı, baş dönmesi

Barış Kaya: Halsizlik, boyun kaslarında sürekli tutulma, kilo kaybı, mide bulantısı, vücudun değişik bölgelerinde kasılma ve ağrı.

Adana'da eylemcilerin durumu kritik

Öte yandan Adana Tabip Odası Başkanı Dr. Rıza Mete, Ceyhan Cezaevi'nde 6 kişinin 45. güne ulaşan ölüm orucunda son derece kritik bir döneme girildiğini belirtti.

Dr. Mete, Açlık grevindeki 47 kişiden 17'sinin ölüm orucunda olduğunu belirtti. Eylemcilerin muayeneyi kabul etmediklerini belirten Mete, ölüm orucundaki tutuklu ve hükümlülerde, halsizlik, tansiyon ve nabız düşüklüğü, 15 kiloya varan ciddi zayıflamalar, eklem ve baş ağrıları, dalgınlık, bulantı, kusma, sese ve ışığa aşırı hassasiyet yakınmaları gelişmiştir. Bu yakınmaların şiddet ve çeşitliliğinin hızla arttığını belirtti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!