Eylemcileri ezen o otoyu bulun

Güncelleme Tarihi:

Eylemcileri ezen o otoyu bulun
Oluşturulma Tarihi: Haziran 11, 2013 00:00

Ankara Barosu, 2 Haziran’da Kızılay’daki kalabalığa otomobiliyle dalarak birçok kişinin yaralanmasına neden olan sürücü, aracın sahibi ve barikattan geçmesine izin veren polisler hakkında suç duyurusunda bulundu.

Haberin Devamı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na sunulan ve görgü tanıklarının ifadelerine de yer verilen dilekçede şöyle denildi:

DURUMU KRİTİK

“Bakanlıklar istikametinden 61 ES 459 plakalı koyu renkli Renault Laguna marka aracı kullanan erkek, yan koltuğunda oturan bir kadın olduğu halde kalabalığın içinden gelerek Ziya Gökalp Caddesi’ne dönmüş, Ziya Gökalp Caddesi ile Selanik Caddesi’nin kesiştiği yerde bulunan üst geçidin altında ani manevralarla geri dönüp tekrar Kızılay Meydanı’nda süratle hareket etmiştir. Bu manevraları esnasında kalabalık içinde bulunan İsmail A’ya, 1996 doğumlu Eren Ö.’ye, Burak S. isimli vatandaşa, yine görgü tanıklarının ifadelerine göre birçok vatandaşa çarparak süratle bölgeden uzaklaşmıştır. Çarpma sonucunda İsmail A. ciddi şekilde yaralanmış, 2 Haziran’dan beri Dışkapı Yıldırım Beyazıt Hastanesi Beyin Cerrahi Bölümü’nde yoğun bakımda tedavi görmektedir. Durumu kritik olup hayati tehlikesi mevcuttur. Yaralanan diğer şahıslardan Eren Ö.’nün ise iki kolu kırık olup vücudunun birçok yerinde ezilme ve yaralanma mevcuttur. Halen tedavi görmektedir. Diğer yaralı Burak S., İbni Sina Hastanesi’nde tedaviye alınmış, sol kolunun kırık olduğu, başında ve dizinde ezik ve darbelerin olduğu tespit edilmiştir.

GÖRÜNTÜLER MEVCUT

Baromuza bizzat gelerek müracaat eden tanıkların beyanlarına ve internet ortamına düşen görüntülere, keza aynı zamanda vatandaşlarca çekilen fotoğraflara göre suç ihbarında bulunduğumuz araç sürücüsünün kasıtlı ve öngörülebilir bir şekilde hareket edip aracı kalabalık arasına sürerek insanların yaralanmasına neden olduğu açık ve net olarak görülmektedir. Görüntülere göre araç sürücüsünün kimliğini teşhis edebilmiş değiliz. Görgü tanıklarının tarif ettikleri eşkâle göre kirli sakallı, siyah gömlekli, kısa saçlı erkek ile siyah saçlı, beyaz tişörtlü, bakımlı, güneş gözlüklü kadının araç içerisinde bulunduğu öğrenilmiştir. Ancak sürücünün, aracına zarar verildiği iddiasıyla bizzat Çankaya Polis Merkezi’ne giderek şikâyette bulunan U.A. isimli şahıs olduğu kanaatindeyiz. Yaptığımız araştırmada aracın İ.Ş.’ye ait olduğunu tespit etmiş bulunmaktayız.

BARİKATI AŞTIRAN DA 

Gösteriler nedeniyle Kızılay istikametine gelen tüm yollar güvenlik görevlilerince barikatlarla kapatılmış, hiçbir aracın (ambulans dahil) giriş ve çıkışına izin verilmemiştir. Hal böyle iken söz konusu aracın barikatları aşıp Kızılay Meydanı’na inebilmesi manidar olup bu duruma izin veren, barikatları tutan emniyet görevlilerinin de tespit edilerek cezalandırılmaları gerekmektedir. Şahıslar ambulanslara konulurken emniyet görevlileri ambulansların olduğu bölgeye hedef gözeterek topluluğun üzerine biber gazı atmışlardır. İnsan hayatını hiçe sayan bu davranışın da cezalandırılması gerekmektedir.
Emniyet görevlileri hakkında da soruşturma yapılarak kamu davası açılmasını talep etmekteyiz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!