Acılı baba taziye beklerken güle güle taksiye bindiler... Firari Eylem Tok ve oğlu ABD'de görüntülendi

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Mart 14, 2024 09:30

Eyüpsultan'da lüks ciple, arızalanan ATV motorunu emniyet şeridinde kontrol eden gruba çarpan ve 1 kişinin ölümüne neden olan 17 yaşındaki sürücü Timur Cihantimur, annesi Eylem Tok ile ABD'ye kaçmıştı. Anne ve oğlunun New York'ta taksiye binerken gülümserken fotoğrafları ortaya çıktı. Kazada oğlunu kaybeden baba Özer Aci, karşı tarafın kendisiyle dolaylı olarak iletişime geçtiklerini belirtmişti. Aci, "Bir aile dostumuz aranmış, böyle konuşulmuş. 10 veya 12'nci gün dolaylı olarak taziyeye geleceklerini ilettiler bana fakat ben yine aynı sözümü tekrarladım; anne ile çocuk gelir teslim olur, ertesi gün buyursunlar, gelsinler taziyeye " ifadelerini kullanmıştı.

Haberin Devamı

Kaza, 1 Mart Cuma günü saat 23.30 sıralarında Mithatpaşa Mahallesi Davutpaşa Caddesi'nde meydana gelmişti. 3 ATV motoru ile geziye çıkan Oğuz Murat Acı (29), Tahsin Arslan (23), Süleyman Arslan (21), Hasan Topal (25), İbrahim Gümüş (27), motorlardan birinin arızalanması üzerine emniyet şeridinde durdu.

Evli ve 1 çocuk babası Oğuz Murat Acı, bir ATV motorunun ışıklarını yakarak önlem almaya çalıştı. Diğerleri ise arızalanan motorla ilgilendi. O sırada aynı yönde seyir halinde olan Timur Cihantimur(17)'nin yönetimindeki lüks cip, emniyet şeridinde bekleyenlere çarparak sulama kanalına düşmüştü.

Kazada Oğuz Murat Acı olay yerinde hayatını kaybederken, Tahsin Arslan, Süleyman Arslan, Hasan Topal, İbrahim Gümüş yaralanmıştı.

 

Haberin Devamı

Acılı baba taziye beklerken güle güle taksiye bindiler... Firari Eylem Tok ve oğlu ABDde görüntülendi

 

Haberin Devamı

BAKAN TUNÇ: ADLİ SÜRECİ TİTİZLİKLE TAKİP EDİYORUZ

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, yurt dışına kaçan Timur Cihantimur ile annesi Eylem Tok'un iadesine ilişkin, "İade dosyamızı ilettik ve geçici tutuklama evrakımızı da gönderdik. Bugün itibarıyla Amerika Birleşik Devletleri Adalet Bakanlığı'ndan cevap geldi. Bu cevabi yazıda istenen bazı belgeler var. Bu belgeleri de tamamladık. Buradaki süreci takip ediyoruz" dedi.

Bakan Tunç, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın soruşturmasının sürdüğünü belirterek, "Hem Mısır'dan, sonra da Amerika Birleşik Devletleri'nden iadesini talep ettik. Hem diplomatik yollardan hem de Interpol'den talep ediyoruz. Umut ediyoruz ki Amerika Birleşik Devletleri, iade konusundaki talepleri olumlu karşılasın, buradaki yargılama süreci de devam etsin. Adli süreci titizlikle takip ediyoruz" diye konuştu.

Haberin Devamı

FİRARİ ANNE-OĞUL ABD'DE GÖRÜNTÜLENDİ 

Oğuz Murat Acı'nın ölümüne sebep olurken 4 kişiyi de yaralayan Timur Cihantimur'un annesiyle birlikte New York'ta taksiye binerken çekilen görüntüleri ortaya çıktı. Bir Türk vatandaşının çektiği fotoğrafları Razi Canıklıgil paylaştı.

Acılı baba taziye beklerken güle güle taksiye bindiler... Firari Eylem Tok ve oğlu ABDde görüntülendi

CNN TÜRK Muhabiri Merve Tokaz fotoğraflarla ilgili detayları anlatırken, 'Eylem Tok ve oğlunun ABD’de çekilen fotoğrafları sosyal medyanın en çok konuşulan başlıklarından biriydi. Fotoğraflara bakıldığında neşeli halleri dikkat çekiyor. O fotoğrafları çeken Türk vatandaşı da bir açıklama yaptı. ‘Görünce kanım dondu, kahkahalarla yürüyorlardı. Eylem Tok ve oğlu 57. sokakta onları gördüm ve hemen konsolosluğa ihbar ettim.’ ifadelerini kullandı. Soruşturma süreci devam ediyor.' ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

ACILI BABADAN TAZİYE TEPKİSİ: ÖNCE TESLİM OLSUNLAR

Çağlayan'da bulunan İstanbul Adalet Sarayı önünde soruşturma savcısıyla dün görüştükten sonra basın mensuplarının sorularını yanıtlayan maktul Oğuz Murat Aci'nin babası Özer Aci, karşı tarafın kendileriyle dolaylı iletişime geçtiklerini belirterek "Maddi ve manevi yanımda olduğu söylendi. Maddi kısmını kenara bırakıp buyurun gelin dedik.

Fakat şu ana kadar benimle iletişime geçen olmadı. Bir aile dostumuz aranmış, böyle konuşulmuş. 10 veya 12. gün dolaylı olarak taziyeye geleceklerini ilettiler bana fakat ben yine aynı sözümü tekrarladım. Anne ile çocuk gelir teslim olur, ertesi gün buyursunlar, gelsinler taziyeye. Sizlere de bilgi vereceğim, aile benim taziyeme geliyor diye" şeklinde konuştu. "Ayakta durmakta güçlük çekiyorum" diyen baba Aci, soruşturmada farklı bir bilgi olmadığını ve sürecin devam ettiğini vurguladı.

Haberin Devamı

ŞİRKET ÇALIŞANI AYŞE CEREN S. TUTUKLANDI

Soruşturma kapsamında anne Tok ile oğlu Timur'u kaza yerinden alıp önce eve götüren ardından da havalimanına bıraktığı belirlenen şirket çalışanı Ayşe Ceren S. tutuklanarak cezaevine gönderildi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!