Evrim’in devrimi

Güncelleme Tarihi:

Evrim’in devrimi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 07, 2010 00:00

Adı Evrim Tekinöz. 24 yaşında. Öğretmen. Muş’u kendi istedi. Alparslan YİBO’ya atandı.

Kullanılmayan kazan dairesinden kaynak yaparak, keser sallayarak bir sınıf yarattı. Şimdi 50 öğrencisine teknoloji ve tasarım dersi veriyor.

İZMİRLİ öğretmen 24 yaşındaki Evrim Tekinöz, ataması yapılan Muş Alparslan Yatılı İlköğretim Bölge Okulu’nda (YİBO) ‘teknoloji ve tasarım’ bölümüne ait bir sınıf olmayınca kolları sıvadı. Tekinöz, okulun kazan dairesini sınıfa çevirdi.

Kendisi istemiş

Gazi Üniversitesi Endüstriyel Sanatlar Fakültesi’ni 2009 yılında dereceyle bitiren Evrim Tekinöz, kendi isteği ile atandığı YİBO’da okulun kullanılmayan 100 metrekarelik kazan dairesini bir işçi gibi çalışarak sınıfa çevirdi. Muş’a kendi isteği ile geldiğini belirten Evrim Tekinöz, “Okulda ‘teknoloji ve tasarım’ sınıfı olmadığını görünce üzülmek yerine çare aradım. Kullanılmayan kazan dairesini görünce müdür beyin izni ile burayı kendi ellerimle sınıfa çevirdim. Böylece YİBO’da ilk kez ‘teknoloji ve tasarım’ sınıfı açıldı. Şimdilik 50 öğrencim var” dedi. Annesinin takı tasarımcısı ve babasının makine mühendisi olduğunu anlatan Evrim Tekinöz, üniversitede oksijen kaynağı, metal ve ağaç işleri, elektronik ve elektrik dersleri gördüğü için sınıfı hazırlarken pek zorlanmadığını kaydetti. İki kız kardeşi bulunduğunu belirten Tekinöz, çalışmalarında aynı okulda sınıf öğretmeni olan 25 yaşındaki Elif İrem Ak’ın da büyük yardımı olduğunu söyledi.

Tebrik ediyorum

Oluşturduğu sınıfta öğrencileri ile derslere başlayan Evrim Tekinöz, çalışkanlığı ve azmi ile kısa sürede öğrencilerin gözdesi oldu. Evrim Tekinöz’e gerekli desteği veren Okul Müdürü Mehmet Güneş de, “Bu bölüme hitap edecek bir sınıfımız yoktu. Evrim öğretmen kendi çabası ile böyle bir sınıf oluşturdu. Kazan dairesini sınıf yaptı. Kendisini tebrik ediyorum” diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!