Evlilik vaadiyle dolandırma ve gaspa 7 yıl hapis

Güncelleme Tarihi:

Evlilik vaadiyle dolandırma ve gaspa 7 yıl hapis
Oluşturulma Tarihi: Ekim 20, 2008 15:21

SAMSUN’da tanıştığı Yusuf Yılmaz’ı (60), evlilik bahanesiyle kandırıp parasını alan ve zorla senet imzalattırdıkları ileri sürülen Nigar Ünlü (31) ile sevgilisi Ünsal Adanır (41) son kez yargı önüne çıktı.

4 yıldır polis tarafından aranan ve 2 ay önce yakalanan Ünsal Adanır, ‘gasp ve dolandırıcılık’ suçundan toplam 6 yıl 11 ay 10 gün hapis cezasına çarptırılırken, Nigar Ünlü'ye ise ‘dolandırıcılık’ suçundan 3 ay 10 gün ceza verildi.

Karşıyaka Mahallesi’nde 4 yıl önce Ünsal Adanır, parkta tanıştığı işçi emeklisi Yusuf Yılmaz ile arkadaş oldu. Bir süre sonra Yılmaz’ın evlenmek isteğini öğrenen Adanır, sevgilisi Nigar Ünlü’yü yeğeni olarak tanıtıp 500 YTL karşılığında evlenebileceklerini söyledi. 500 YTL'yi veren Yusuf Yılmaz, 15 gün sonra evlilik gerçekleşmeyince parasını geri istedi. Ancak Adanır, evine gittiği Yılmaz’a zorla toplam 33 bin YTL tutarında 2 senet imzalatarak “3 bin YTL verirsen hem senetleri alırsın. Hem de kızla evlenirsin” diye tehdit etti.

BULUŞMA YERİNE POLİSLERLE GİTTİ

2 gün sonra parayı vereceğini söyleyen Yılmaz, buluşma yerine sivil polislerle gitti. Senetleri getiren Nigar Ünlü yakalanırken, Ünsal Adanır kayıplara karıştı. Tutuklanan ve Samsun 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanan Ünlü, üzerine atılan suç vasfının değişme olasılığı olması üzerine olaydan 3 ay sonra serbest bırakıldı. Aynı şekilde 5 kişiyi daha dolandırdığı ileri sürülen Adanır da geçen Ağustos ayında yakalandı ve tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Bugün son kez hakim karşısına çıkan Ünsal Adanır, Nigar Ünlü'nün kendisine iftira attığını ileri sürerek, “Bir süre birlikte yaşadık. Dükkanımı sattım. Parasını birlikte yedik. Para bitince de kendisi dolandırıcılık olaylarına karışmış. Bana iftira atıyor” dedi. Duruşmaya katılmayan Nigar Ünlü ise, daha önceki celselerde sevgilisini suçladı.

Mahkeme, Ünsal Adanır’a dolandırıcılık ve gasp suçundan toplam 6 yıl 11 ay 10 gün, sevgilisi Nigar Ünlü’ye de dolandırıcılık suçundan 3 ay 10 gün hapis cezası verdi. Genç kadın gasp suçundan ise beraat etti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!