Evlilik için böbrek bekliyorlar

Güncelleme Tarihi:

Evlilik için böbrek bekliyorlar
Oluşturulma Tarihi: Ocak 19, 2006 12:04

Antalya'da iki yıl önce diyaliz ünitesinde tanışarak nişanlanan 29 yaşındaki Halil Küçükkoraş ile 22 yaşındaki Esin Aydın'ın evlenebilmesi için damat adayının böbrek nakli olması bekleniyor.

Antalyalı Halil Küçükkoraş, 1997 yılında vatani görevini yaptığı sırada rahatsızlanınca bir böbreği alındı. Diyalize girerek tedavi gören Küçükkoraş'a annesi, babası ve 8 kardeşi böbrek vermek istedi. Testler sonucunda doku uyuşmadığı için nakil yapılamadı. Küçükkoraş, iki yıl önce kendisi gibi böbrek hastası olan Esin Aydın ile diyaliz ünitesinde tanıştı.

Tanışmadan kısa süre sonra Esin Aydın'a uygun böbrek bir kadavradan alınarak nakledildi. Böbrek nakliyle yeniden hayata dönen Aydın, Halil Küçükkoraş ile aile arasında nişanlandı. Ancak Esin Aydın'ın ailesi düğünün yapılması için Halil Küçükkoraş'ın böbrek nakli olması şartını koştu.

Evlenmek için nakil bekleyen gencin babası Salim Küçükkoraş, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a mektup yazarak böbrek hastalarına daha fazla önem verilmesini istedi. Salim Küçükkoraş, “Bu hastalık çok kötü. Birbirlerini seven iki genç bu yüzden evlenemiyor” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!