Evleri değil hayalleri yıkıldı

Güncelleme Tarihi:

Evleri değil hayalleri yıkıldı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 30, 1999 00:00

Haberin Devamı

Tuzla - Deprem, Şahin Ailesi'ni 12 sene sonra çıktıkları ilk tatilde vurdu. Belki şansları vardı İstanbul dışındalardı ve ailenin tek bir ferdinin bile burnu kanamamıştı. Ancak 12 senelik emekleri bir anda yok oldu. Yıllarca hayalini kurdukları evlerine şimdi karşısında kurdukları barakadan öfkeyle bakıyorlar çünkü onlar da hırsız müteahhit kurbanı.

Şahin Ailesi, Şifa Mahallesi'nde yaklaşık altı sene önce kurulan bir kooperatife üye oldu. Evlendikleri günden bu yana bir ev sahibi olabilme hayali ile yaşayan Cahide Şahin, kocasının kendisine verdiği habere çok sevinmişti. Çünkü artık kira ve ev sahibi derdi olmadan başlarını sokabilecekleri bir evleri olacaktı. Müteahhit İbrahim Kahraman, hemşehrileriydi. İnşaat devam ediyor aile neyi var, neyi yok daireye harcıyordu.

Evlerine kavuştular ama taksitler bitmemişti. Cahide ve Ahmet Şahin, çocukları Murat ve Cansu'yu da alıp mütevazı bir tatil için Gemlik'e gitti. Birkaç gün sonra, deprem felaketinin sonuçlarını TV'de izlerken acı haberi aldılar. Tuzla Şifa Mahallesi'ndeki yıkılmış, harap olmuş evler gösteriliyordu. Murat bağırdı,‘‘Anne bak bu bizim ev’’... Çevresindeki birçok bina dimdik ayakta dururken uzun yıllar hayaliyle yaşadıkları evleri yerle bir olmuştu. Yaşadıkları için şükrederken enkaz altında kalan komşuları için gözyaşı döktüler.

Hemen İstanbul'a döndüler. Anne Cahide Şahin, yıkılan evlerinin karşısında yaşayabilecekleri bir baraka kurdu. Tüm eşyaları enkaz altındaydı. Sadece bir kişi ölmüştü apartmanda ve hayat devam ediyordu.

Komşularından bir demir somya ve eski yatak buldular. Tuzla Belediyesi'nden yardım istediler. 10 gün geçmişti depremin üzerinden ve barakada yaşam gittikçe zorlaşıyordu. Naylonlar kevgire dönmüştü, yağmur suları barakanın içine giriyordu.

Cansu teyzesine gönderildi. Murat ailesi ile birlikte kaldı. İşçi baba ise arkadaşlarının topladığı parayı bırakıp memleketi Giresun'a gitti. Çok öfkeliydi, müteahhit İhrahim Kahraman'ı bulup hem hesap soracak hem yardım bulmaya çalışacaktı.

Anne oğul şimdi eşinin iyi haberle dönmesini, evlerinin bulunduğu apartmanın enkazının karşısında kurdukları barakadan izleyerek bekliyorlar.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!